Ostali sportovi

Skup ispred BK Slavija: Vratimo klub na stare staze

Skup ispred BK Slavija: Vratimo klub na stare staze
Foto: N.N. | Skup ispred BK Slavija: Vratimo klub na stare staze

Vrijeme je za promjene, poručeno je večeras sa skupa koji je održan ispred prostorija Bokserskog kluba Slavija u Banjaluci a kojeg su organizovali bivši i sadašnji bokseri uz podršku počasnog predsjednika Dragana Batara i olimpijskog šampiona Antona Josipovića.

Situacija u nekadašnjem sportskom velikanu već neko vrijeme je naelektrisana jer dvije struje iako ističu da im je dobrobit Slavije prioritet, nikako da pronađu zajednički jezik.

Sa jedne strane je aktuelna uprava koja tvrdi da je blizu da klub izvuče iz finasijske dubioze nastale lošim vođenjem prethodne strukture a sa druge strane smijenjeni trener Vladan Kljaić koji kaže da je proteste pokrenuo jer se suočio sa opstrukcijama i nemarom prema bokserima i njemu kao treneru.

"Sve je ovo zbog katastrofalnog stanja u klubu. Treniramo u Karanovcu i svugdje smo cijenjeni osim u svom klubu. Sadašnja uprava se nije udosotojila da pohvali boksere za dobre rezultate a kamoli da ih nagradi", kaže Kljaić. Ono što je činjenica je da su ovih dana prostorije kluba zaključane i da u njima niko ne trenira.

"Otkako sam ja ovdje trenirao sam dvije zime po temperaturi od tri stepena, krov prokišnjava i nema tople vode. Boksovali smo u Srbiji uz pomoć trenera i prijatelja i i bivših boksera", rekao je mladi bokser Njegoš Bubnjević.

Zbog toga, kažu, traže da se u što kraćem roku organizuje sjednica Skupštine kluba i izabere novo rukovodstvo.

"Žao mi je što je došlo do ovoga ali je moralo, situacija u klubu je loša. Krenuli smo u ovu akciju da Slaviju vratimo na stare staze. Sala je zaključana umjesto da se trenira punom parom. Zaključana sala znaci da je kraj i da nema više takmičenja a mi to nećemo da dozvolimo", kaže Batar i dodaje da nekadašnjeg boksera i bivšeg funkcionera Slavije Dalibora Petkovića kandiduje za predsjednika.

Osvajač zlatne olimpijske medalje iz 1984. Anton Josipovića kaže da je tužno šta se dešava sa matičnim klubom.

"U Slaviji sam od 1973 i nikada tužniji nisam bio šta je ova posljednja uprava uradila i nikad ništa žalosnije u Slaviji nije bilo. Ne dolaze u klub i ne održavaju ga. Naša budućnoste je da primamo i ubučavamo djecu. Volim Slaviju i biću tu. Ostaje samo da se ova hunta što je došla skine i da donesu ključeve da im mi ne moramo na silu da uzimamo. Ja sam borac i ako je za Slaviju spremam sam i da im otmem", kaže Josipović.

Okupljeni su istakli da imaju podršku Milorada Dodika, sprskog člana Predsjedništva BiH kao i Nenada Borovčanin, prvog čovjeka Bokserskog saveza Srbije.

Milaković ponudio ostavku

Aktuelni predsjednik BK Slavija Zoran Milaković kazao je danas da je ponudio ostavku na ovu poziciju i zatražio da se sazove sjednica Skupštine kluba radi izbora novog predsjednik. On je naveo da je Upravni odbor odbio njegove zahtjeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije