Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Trebinje se sprema za najbolje bicikliste Balkana

Trebinje se sprema za najbolje bicikliste Balkana
Foto: N.N. | Trebinje se sprema za najbolje bicikliste Balkana
Goran Karać

Pripreme za prvenstvo Balkana u biciklizmu uveliko su počele pa će Trebinje 11. oktobra na najbolji mogući način dočekati oko 200 takmičara iz 11 zemalja okruženja, poručeno je danas na pres konferenciji kojoj su učestvovali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Biciklističkog saveza RS Vladimir Kuvalja i pomoćnica ministra za turizama i ugstiteljstvo u Vladi RS Dragana Ristić.

"Gradska uprava Trebinje je podržala ovaj itekako značajan događaj i veliki projekat, jer je bitan za naš grad", rekao je Ćurić.

Planirano je da se najveći dio trke vozi ulicama Trebinja, dužina staze za hronometar će biti između 10 i 20 kilometara, a voziće se i dvije drumske trke, dužine 50 i 120 kilometara.

"U subotu 12. oktobra biće vožen hronometar u svim kategorijama. U nedjelju je drumska trka koja će dati odgvor na pitanje ko će ponijeti titulu šampiona Balkana", rekao je Kuvalja.

Ovaj događaj ima veliki značaj i sa aspekta turizma, pa je resorno ministarstvo podržalo njegovu organizaciju.

Kuvalja je ovom prilikom uručio bicikle za šestoro djece bez roditelja sa područja najjužnijeg grada Srpske.

"Sjećam se kada sam dobio prvi bicikl, danima se nisam odvajao od njega. Biciklizam je u najvećoj mjeri rekreacija, a može da bude i sport ukoliko se krene na vrijeme. Drago mi je ako sam bar malo pomogao mališanima, a još više će mi biti drago ukoliko ga budu kristili svaki dan. Gospodin Ćurić je najavio gradnju staze duge 15 kilometara oko ovog prelijepog grada, što će sigurno podstaći još veći broj građana da bar nekoliko puta sedmično sjednu na bicikl i naprave nekoliko desetina kilometara", rekao je Kuvalja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije