Ostali sportovi

Tuzlanka Amila Bećirović predstavlja BiH na SP u gimnastici

Tuzlanka Amila Bećirović predstavlja BiH na SP u gimnastici
Foto: N.N. | Tuzlanka Amila Bećirović predstavlja BiH na SP u gimnastici

Tuzlanska gimnastičarka Amila Bećirović će učestvovati na Svjetskom prvenstvu, koje će od 14. do 19. septembra biti održano u Sofiji. To je prvenstvo u individualnim i grupnim vježbama.

Na planetarnoj smotri će nastupiti 280 takmičarki iz 62 zemlje, a među njima i mlada Tuzlanka, članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda. Amila prvi put nastupa na takmičenju ovog ranga, a do sada je sakupila iskustva na evropskim takmičenjima.

"Meni je drago i ponosna sam što sam se kvalifikovala kao jedina iz BiH i što ću učestvovati na takvom takmičenju. Jedva čekam da upoznam nove gimnastičarke i da se takmičimo", kazala je Bećirovićeva i dodala da nije imala pauzu ove godine. Vrijedno je vježbala sa trakom, obručom, čunjevima i loptom kako bi mogla savršeno odraditi vježbe i dobiti dobre ocjene.

"Konkurencija je veoma jaka. Dolaze gimnastičarke iz cijelog svijeta. Ja ću se potruditi najbolje što mogu da opravdam povjerenje i predstavim dostojno BiH", kazala je ova mlada gimnastičarka.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo košta oko 5.000 eura i sredstva su obezbijeđena od strane gradske i kantonalne vlasti te nekoliko sponzora.

"Meni je to čast kao treneru i prezadovoljna sam Amilinim rezultatom koji je postigla na Evropskom prvenstvu koje je bilo kvalifikaciono prvenstvo. Ona je postigla jako dobar rezultat i osigurala plasman kao jedina predstavnica naše zemlje na Svjetskom prvenstvu", rekla je Svitlana Nosan Tinjić, trenerica Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda i selektorica reprezentacije BiH.

Amila će na predstojećem takmičenju raditi vježbe iz sva četiri rekvizita propisana pravilima prvenstva i to je veliki izazov za svaku gimnastičarku.

"Poslije Evropskog prvenstva u junu, počele smo sa pripremama i spremale smo se cijelo ljeto. Trenirale smo svaki dan po četiri sata. Napravili smo puno izmjena u vježbama i ubacili nove elemente. Od Amile na Svjetskom prvenstvu očekujem još bolji nastup nego što je bio u Tel Avivu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će vježbe uraditi bez greške",  dodala je Nosan Tinjićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije