Ostali sportovi

U Banjaluci 18. bokserski turnir "Velikani Slavije"

U Banjaluci 18. bokserski turnir "Velikani Slavije"
Foto: D. Pozderović | U Banjaluci 18. bokserski turnir "Velikani Slavije"

Bokseri iz 11 zemalja, njih oko 50, nastupiće u petak i subotu u dvorani "Borik" na 18. međunarodnom bokserskom turniru "Velikani Slavije".

Na ovoj smotri koja koja je od 2006. u kalendaru Evropske bokserske konfederacije (EUBC) a koja se se prvih 14 puta održavala pod imenom Međunarodni turnir "Radovan Bisić", svoje umijeće pokazaće oko 50 boksera iz Austrije, Njemačke, Švajcarske, Švedske, Eritreje, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Broj takmičara, poručuju organizatori bio bi i veći, ali osim pandemije virusa korona mnogi su odustali od dolaska u Banaluku i zbog drugih razloga.

"U isto vrijeme se održava Evropsko prvenstvo, a samo sedam dana kasnije počinje i svjetski šampionat u olimpijskom boksu u Beogradu. Uz sve to zbog pandemije u BiH je mnogim zemljama ponovo stavljena na crvenu listu, tako da moramo biti zadovoljni prijavljenim brojem boksera. Ostalo je još da uparimo parove i napravimo bar podjednak kvalitet borbi", kaže Vlado Majstorović, sekretar Bokserskog kluba Slavija.

Milovana Štrbac, predsjedniki Upravnog odbora BK Slavije kaže da su uložili veliki napor da ovogodišnje izdanje turnira u svakom smislu bude iznad onog prošlog.

"Vremena su teška ali dovijamo se kako znamo da zadržimo tradiciju koju su započeli naši prethodnici, ali i svi bokseri, koji su pronosili slavu Slavije i Banjaluke u sviejtu. Na ovaj način želimoda sačuvamo imidž kluba, koja je uz rukometni sigurno zaštitni znak sporta grada na Vrbasu. Biće ovo prilika da ljubitelji plemenite vještine bar malo dođu na svoje i da uživaju u borbama u magičnom četverouglu", rekao je Štrbac i dodao da je ulaz besplatan i da je obavezno poštovanje svih epidemioloških mjera.

U Banjaluku bi trebalo da dođu i vodeći ljudi boksa u Srbiji.

"Sa nama će biti i predsjednik BSS Nenad Borovčanin, koji je nekada bio član Slavije, a okupiće se i druga proslavljena imena boksa bivše Jugoslavije predvođena Slobodanom Kačarom i Dragomirom Vujkovićem", navode iz Slavije. Polufinalni mečevi suu petak od 18, a finale je u subotu od 17 časova. Biće nagrađeni najbolji pojedinci smotre, najbolji bokser, tehničar, najborbeniji par, kao i najbolji domaći bokser.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije