Ostali sportovi

U Banjaluci otvoreni sportski tereni "Mozzart arena"

U Banjaluci otvoreni sportski tereni "Mozzart arena"
Foto: N.N. | U Banjaluci otvoreni sportski tereni "Mozzart arena"

Košarkaški, rukometni i teren za mali fudbal, kao i teniski zid u parku "Mladen Stojanović" u Banjalujci obnovljeni su zahvaljujući kompaniji "Mozzart" i njihovoj akciji "Sto terena za jednu igru".

Rekonstruisane terene, koji od sada nose naziv "Mozzart arena" otvorili su danas proslavljeni sportisti - košarkaš Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić, a novom mjestu za bavljenje sportom obradovali su se posebno mladi sportisti.

"Ovo je fenomenalan projekat kompanije 'Mozzart', jer će teren mnogo značiti za klince koji žele da se bave sportom. Sada će imati mnogo bolje uslove da se bave košarkom i rukometom. Kada smo mi bili mlađi, nismo imali ovakve uslove, snalazili smo se na druge načine. Da smo i mali bolje uslove možda bismo bili uspešniji. Ali, nikada nije kasno i drago mi je što je 'Mozzart' pokrenuo projekat i sigurno će na ovim terenima nastati neki novi reprezentativac", istakao je Nikolić, jedan od najboljih evropskih rukometaša i nekadašnji igrač Borca.

Košarkaška legenda Žarko Paspalj, takođe, je pohvalio akciju kompanije "Mozzart".

"Domaćini su mi rekli da posljednjih nekoliko dana, od kada je napravlje teren, klinci svaki dan i noć igraju. Ovaj projekat je način da se klinci motivišu da se bave sportom i drago mi je što sam dio njega. Iako sam se rodio u Pljevljima, moji korijeni su ovdje, budući da Paspalji potuču iz ovog kraja zbog čega mi je posebno drago što će možda baš sa ovog terena poteći neki novi Paspalj. Puno mi je srce kad vas vidim u ovolikom broju jer to znači da ne treba da brinemo za budućnost košarke i rukometa", rekao je Paspalj, koji je podbacio loptu prije odigravanja košarkaške utakmice.

Otvaranju terena prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"Hvala kompaniji 'Mozzart' što je oživjela ova igrališta. Mi smo u parku Mladen Stojanović, prošle i ove godine nastojali da obogatimo sadržaje. Prošle godine je dodato dječije igralište, ove godine je napravljena trim staza, a sada radimo društveni dom u centru parka. Kompanija 'Mozzart' je omogućila da dobijemo terene što se uklapa u projekat obogaćivanja parka", rekao je Radojičić  i podjsetio da se u gradu nakon četrdestak godina gradi sportska dvorana (na mjestu nekadašnjeg šoping centra u centru grada) i da su u planu još dvije (Lauš i Starčevica).

Prvi koji su na terenu testirali novu podlogu i opremu – koševe na profesionalnim konstrukcijama, kliritne table, zglobne obručeve i golove, jesu košarkaši Košarkaškog kluba Rookie Banjluka i rukometaši Škole rukometa BL Banjaluka, koji su odigrali revijalnu utkamicu. U okviru programa organizovano je i takmičenje u šutiranju trojki i izvođenju sedmeraca, a najuspješniji šuteri osvojili su vrijedne nagrade.

Obnova terena pokrenuta je na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Rosulje, a kompanija “Mozzart kladionice” je donirala 52.000 KM za projekat.

"Tražeći teren koji okuplja najviše mladih u Banjaluci, kako bismo ga rekonstruisali i uredili po profesionalnim standardima, dobili smo informaciju da kriterijume važnosti za zajednicu ispunjava terenu parku 'Mladen Stojanović', pa smo ga preurediuli nezavisno od toga što je višenamjenski. Kompaniji 'Mozzart' je razvoj i usmjeravanje mladim ka sportu imperativ i najbitnija smjernica, pa smo ovog puta još više zadovljni jer će na ovom terenu, osim košarkaša, stasavati i rukometaši. Mozzart će nastaviti da izlazi u susret građanima RS i Srbije, pa ovo nije posljedni teren obnovljen ove godine. Naprotiv, poslije Banjaluke u planu nam je još tri igrališta u RS i tridesetak u Srbiji“, rekao je Borjan Popović", direktor sektora korporativnih komunikacija "Mozzart".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije