Ostali sportovi

Više od 1.000 učesnica na "Majskim danima obojke"

Više od 1.000 učesnica na "Majskim danima obojke"
Foto: N.N. | Više od 1.000 učesnica na "Majskim danima obojke"

Odbojkaški klub Inova iz Banjaluke okupio je ovog vikenda oko 1.000 mladih odbojkašica na tradicionalnim "Majskim danima odbojke".

Više od 140 ekipa u tri uzrasne kategorije iz 12 gradova BiH u dvorani "Centar" u Banjaluci imalo je priliku da se druži, takmiči, pokaže, ali i nauči nešto novo o odbojci.

"Bazirani smo na radu sa mlađim selekcijama i naš osnovni moto je zdrave životne navike. Želimo djecu da sklonimo s ulice i u tome smo uspjeli. Osim toga, ostvarili smo zavidne sportske rezultate", kaže Dario Savović iz OK Inova uz objašnjenje da su zbog brojnih obaveza na turnirima i takmičenjima "Majski dani" ove godine održani u junu.

Specijalni gost ovogodišnje manifestacije bio je proslavljeni reprezentativac Srbije Nikola Rosić, osvajač medalja sa najvećih svjetskih takmičenja, koji je naveo da ga je obradovalo kada je vidio veliki broj djece koja vole odbojku i sport.

Gradonačelnik Draško Stanivuković na otvaranju "Majskih dana odbojke" naveo je da je rijetkost da se na jednom mjestu oko jednog sporta okupi ovoliko mladih sportista. "Ovo je dragocjeno i mnogo znači za promociju zdravlja naših mladih, promociju sporta i našeg grada", poručio je on, dodavši da će grad Banjaluka obezbijediti još bolje uslove u dvorani "Centar", koja će dobiti tribine.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije