Rukomet

Rukometaši u kućnoj izolaciji: Neko čuva bebu, neko programira

Rukometaši u kućnoj izolaciji: Neko čuva bebu, neko programira
Foto: N.N. | Rukometaši u kućnoj izolaciji: Neko čuva bebu, neko programira

Igranje igrica, gledanje filmova, programiranje i uživanje sa bebom, samo su neke od aktivnosti rukometaša koji su na prinudnoj pauzi zbog pandemije virusa korona. Zbog širenja virusa u svijetu sva takmičenja u BiH su stala, nema ni treninga...

Jedan od onih kojima je sada najljepše je Vukašin Zekić, rukometaš Sloge, koji je ovog mjeseca postao otac djevojčice Vile.

"Mi smo u strogoj izolaciji pošto imamo malu bubu, Vila ima 15 dana. Izlazimo samo kada idemo na kontrolu ili do prodavnice rano ujutru", počeo je priču Zekić za "Nezavisne".

Zekić kaže da se dobro snalazi u novoj ulozi.

"Svaki dan naučim nešto novo o bebama i očinstvu. Pomažem supruzi, sve radim, osim dojenja", priča kroz smijeh i dodaje:

"Kada nam Vila dozvoli, supruga i je pogledamo neki film, imam kućni bicikl pa vozim ponekad kako bih koliko-toliko održao kondiciju, a s obzirom na to da predajem biologiju, imam obaveza u vezi sa školom. Počela je instruktivna nastava na TV-u, djeca prate predavanja, a nastavnici su sa djecom u kontaktu preko grupa, šaljemo im zadatke, ako im nešto nije jasno, pitaju. Svima nam je ovakav način rada nov, ali mislim da ćemo uspjeti zajedno da uradimo sve kako treba."

Rukometaš Gračanice Vladimir Tomić vratio se u Beograd i on je, kao i svi, u izolaciji.

"Bio sam s ekipom do pre tri dana u Gračanici, ali klub nas je pustio da idemo kući i sada sam u Beogradu. Na granici nije bilo problema, ali rekli su, ako budem imao simptome virusa, da se javim ljekaru", rekao je Tomić i na pitanje kako provodi vrijeme odgovorio:

"Supruga i ja smo kod kuće, odmaramo se, gledamo filmove, uživamo u komedijama. Zasad je sve dobro. Kako vrijeme bude odmicalo, verovatno će biti teže boraviti u izolaciji, ali zdravlje je najbitnije. Bitno je da svi ispoštujemo mere te da ne pravimo dodatne probleme i da se virus ne širi."

Iako je donedavno imao brojne obaveze, treninge, utakmice, prvi dani izolacije ne padaju teško Goranu Daničiću, rukometašu Borac M:tela.

"Sve radim, osim kuvanja ručka. U samoizolaciji sam, pridržavam se pravila, izmišljam šta ću da radim po kući. Takođe, ponovo učim njemački, volim da igram igrice, programiram. To mi je i profesija, završio sam fakultet, pa je sada prilika da se više posvetim programiraju", kaže Daničić i dodaje da mu jedino nedostaje odlazak u kafić.

* 12. marta Rukometni savez BiH donio je odluku o privremenom prekidu svih takmičenja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije