Rukomet

U Borcu bez posebnih želja uoči žrijeba osmine finala EHF Evropa kupa

U Borcu bez posebnih želja uoči žrijeba osmine finala EHF Evropa kupa
Foto: N.N. | U Borcu bez posebnih želja uoči žrijeba osmine finala EHF Evropa kupa

Rukometaši Borca i Gračanice sutra će saznati rivale u osmini finala EHF Evropa kupa. Naime, u Beču će u utorak (11 sati) biti održano izvlačenja parova u ovom takmičenju, a u bubnju će se naći 16 najboljih. Bosna i Hercegovina je, uz Austriju, Rumuniju i Rusiju, zemlja sa dva predstavnika u Evropa kupu.

Ekipe su podijeljene u dva šešira, u prvom se nalazi Borac M:tel, zajedno sa ekipama Kelag Farlah (Austrija), Vestvien (Austrija), Robre Zubri (Češka), Polva (Estonija), AEK (Grčka), Baja Mare (Rumunija), Neva SPd (Rusija), a u drugom, u kojem se nalaze potencijalni rivali bh. šampiona, su Gračanica, Anortozis (Kipar), CSM Bukurešt (Rumunija), Saratov (Rusija), Gorenje Velenje (Slovenija), Bistrica (Slovačka), Ištad (Švedska) i Donbas (Ukrajina). Na izvlačenje se neće primjenjivati nijedno pravilo o zaštiti zemlje, tako da je moguće da se sastanu ekipe iz iste države, što znači da bismo u osmini finala mogli gledati bh. derbi između Borca i Gračanice.

"Iskreno, nemamo nekih posebnih želja. Sve ekipe su dobre i kvalitetne, tako da nas sigurno čeka zahtjevan rival. Gledao sam neke utakmice potencijalnih rivala i moram reći da se radi o sjajnim ekipama", rekao je trener Mirko Mikić, dodavši da bi možda zbog puta i troškova najbolja opcija bila Gračanica.

Mikić je naglasio da se još čekaju vijesti vezane za Bojana Ljubišića, koji je, po svemu sudeći, zaradio tešku povredu na utakmici sa Besom, koja bi ga duži vremenski period mogla odvojiti od terena. Sve će biti poznato nakon što popularni Hans dobije nalaze magnetne rezonance. Inače, Borac već sutra igra derbi jeseni sa dobojskom Slogom, koji bi mogao odlučiti jesenjeg šampiona.

Inače, prve utakmice osmine finala EHF Evropa kupa na programu su 13/14. februara 2021. godine, a revanši sedam dana kasnije. Podsjetimo, Borac je u trećoj rundi u dvomeču bio bolji od ekipe Bese iz Peći (22:24, 23:20), dok je Gračanica bez borbe izborila prolaz nakon što je izraelski Holon imao problema po dolasku u BiH (gusta magla, novo testiranje na kovid-19) te je na kraju odlučio da odustane od takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije