Tenis

Bez ATP čelendžera Srpska open u 2020.

Bez ATP čelendžera Srpska open u 2020.
Foto: N.N. | Bez ATP čelendžera Srpska open u 2020.

ATP čelendžer Srpska open koji je trebalo da bude održan u septembru u Banjaluci otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Teniski klub Mladost, koji je 19. put trebalo da ugosti vrhunske tenisere, nakon analize trenutne situacije u BiH i svijetu donio je odluku da se ove godine ne igra čelendžer.

"Žao nam je što smo morali da otkažemo čelendžer, po kojem smo poznati širom svijeta, ali Organizacioni odbor turnira je nakon kontakata sa Asocijacijom teniskih profesionalaca procjenio da je nemoguće organizovati turnir onako kako smo organizovali i kako su igrači navikli. Osnovni problem su putovanja, jer igrači dolaze sa svih strana svijeta. Sjetimo se da smo prošle godine imali tenisere iz 26 zemalja", rekla je Lana Popović, direktor Srpske open.

Pogoršanje situacije sa virusom korona u BiH doprinijelo je otkazivanju turnira.

"Igrači dolaze avionima, neke zemlje su uvele obavezan karantin za one koji dolaze iz BiH, što znači da bi igrači morali da pauziraju poslije čelendžera u Banjaluci. Uz to, ne znamo kakvo će stanje na granicama biti u septembru tako da smo, na žalost, morali da donesemo odluku o otkazivanju čelendžera za 2020. godinu", rekla je Popovićeva i otkrila neka pravila kojih bi se igrači i organizator morali pridržavati:

"Oštre su mjere i na turniru. Igrač iz hotela dolazi na meč i ide direknto na teren, a poslije meča se odmah vraća u hotel i kombi bi morao da prevozi samo jednog tenisera i da bude dezinfikovan prije nego što uđe drugi. Pravila su da se prilikom svakog ulaska u klub mjeri temperatura, da nema kontakata, igrači ne bi smjeli da šetaju gradom, hranu bismo im morali dostavljati u sobe..." rekla je Popovićeva.

Ona je podsjetila da je prošlogodišnji finalista, Indijac Sumit Nagal, stigao u Banjaluku sa US opena, a da ove godine zbog pandemije, komplikovanih putovanja i karantina, niko sa grend slema u Njujorku ne bi mogao da dode na Srpska open.

Na terenima TK Mladost u Parku "Mladen Stojanović" proteklih godina su igrali asovi poput Fabija Fonjinija, Tomaza Belučija, Pabla Anduhara, Janka Tipsarevića, Dušana Lajovića, Nenada Zimonjića, Feliksa Ožea Alijasima... a u TK Mladost vjeruju da će sljedeće godinen ponovo ugostiti vrhunska teniska imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije