Tenis

Đoković saznao prvog rivala u Parizu

Đoković saznao prvog rivala u Parizu
Foto: Tanjug/AP | Đoković saznao prvog rivala u Parizu

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković saznao je ime svog prvog rivala na Mastersu u Parizu koji, inače, počinje tek od 2. kola.

U pitanju je mađarski teniser Martoin Fučović koji je u tri seta pobijedio Italijana Fabija Fonjinija, a koji je tri puta igrao protiv Novaka i sva tri puta izgubio. Posljednji put u četvrtfinalu Vimbldona kada je Đoković slavio sa 3:0 u setovima.

Kako se završio prvi set, malo ko je pomislio da ćemo u nastavku gledati dramu. Fučović, inače 40. teniser svijeta, imao je odličan postotak poena na prvom servisu, dok je u međuvremenu iskoristio svoje brejk šanse i vrlo brzo je poveo sa 5:0. Italijan je uspio samo da se upiše na semafor za tih 27 minuta koliko su proveli na terenu u prvom setu.

Gdje je stao u prvom setu, Mađar je nastavio i u drugom. Uzeo je brejk Fonjiniju i poveo sa 1:0, ali ga je rival ribrejknuo već u narednom gemu. Identičnu situaciju smo vidjeli i u 5. i 6. gemu: brejk Fučovića, potom i Fonjinija za 3:3. Set je otišao u taj-brejk, a tamo je Italijan slavio sa 8:6, iako je Fučović imao jednu meč loptu pri rezultatu 6:5.

Zatim je Fučović bio taj koji je treći set otvorio izgubljen servisom, da bi u 4. gemu izjednačio na 2:2. Pri vođstvu od 3:2, Mađar je imao tri brejk šanse da "prelomi" meč koji je ipak otišao u taj-brejk. A tamo je Fučović iskoristio treću meč loptu i tako poslije skoro tri sata borbe (2.44) zakazao duel sa Đokovićem, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije