Tenis

Nadal na Majorki spašava živote nakon stavičnih poplava

Nadal na Majorki spašava živote nakon stavičnih poplava
Foto: Screenshot | Nadal na Majorki spašava živote nakon stavičnih poplava

Majorku su u četvrtak pogodile strašne poplave koje su zahvatile gotovo čitavo ostrvo. Španski teniser Rafael Nadal se odmah odazvao i pomogao u spasavanju ljudi koji su usljed bujica bili potpuno odvojeni od ostalih.

Prvi reket planete je pokazao da je velikog srca, pa niti jednog trenutka nije oklijevao kada je u pitanju pomoć ugroženima. San Lorenco je jedan od gradova koji je najteže pogođen, a Nadal je rođen nedaleko od ovog španskog grada.

Popularni "Bik sa Majorke" je najprije otvorio vrata "Sportske akademije", u koju je smjestio ljude pogođene ovim nevremenom, a zatim je otišao da i lično pomogne u sanaciji štete, ali i spasavanju ljudi.

 

Sve se odigravalo na samo 15 kilometra od njegovog rodnog mjesta Manakora. Nažalost, potvrđeno je da je 9 osoba stradalo, dok se preko 200 njih vodi kao nestale.

 

 

Podsjetimo, Nadal je odlučio da zbog povrede propusti turnir u Šangaju, na kom se u ovom trenutku nalazi svjetska teniska elita. Novak Đoković želi da nastavi niz pobjeda, te da po četvrti put osvoji turnir u kineskom gradu, dok će Rodžer Federer pokušati da odbrani ovaj trofej.

(blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije