Zimski sportovi

Pratite nas na Google news

Delegacija iz FBiH na takmičenju u Italiji pod ratnom zastavom

Delegacija iz FBiH na takmičenju u Italiji pod ratnom zastavom
Foto: Srna | Delegacija iz FBiH na takmičenju u Italiji pod ratnom zastavom
Srna

Smučarski savez Republike Srpske zatražio je od Skijaškog saveza BiH da hitno sprovede disciplinske mjere nad delegacijom iz Federacije BiH (FBiH) koja se pojavila pod ratnom zastavom nekadašnje Republike BiH na ceremoniji otvaranja dječijeg međunarodnog takmičenja u alpskom smučanju u italijanskom ski-centru Folgarija.

Iz Smučarskog saveza Republike Srpske su naveli da su delegaciju činili predsjednik Skijaškog saveza FBiH Hamid Kantardžić, trener Nedžad Mirojević i sedam takmičara iz klubova članova Skijaškog saveza BiH.

Smučarski savez je ovakvo ponašanje ocijenio nesportskim i neetičnim, jer su na najgrublji način zloupotrijebili povjerenje Skijaškog saveza BiH koji je zbog nedostatka sredstava za organizovan odlazak dječije reprezentacije BiH pružio mogućnost svim alpskim klubovima iz BiH da pošalju takmičare na takmičenje pod nazivom "Alpekimbra".

Smučarski klubovi iz Republike Srpske nisu izrazili interesovanje za učešće, dok je nekoliko klubova iz FBiH iskoristilo ovu mogućnost i prijavilo učešće svojih takmičara i trenera, navode iz Saveza.

Prijavu je, kako se dodaje, izvršio Skijaški savez BiH s obzirom na to da je u pitanju međunarodno takmičenje i da ne postoji mogućnost samostalnog prijavljivanja.

Smučarski savez Republike Srpske je ukazao da se delegacija, iako je Savez zvanično nije imenovao, na otvaranju pojavila u zvaničnoj opremi reprezentacije BiH.

Savez je zatražio oštru reakciju organa Skijaškog saveza BiH i hitno sprovođenje disciplinskih mjera nad svim učescima ovog incidenta.

"Mjere kažnjavanja trebalo bi da se odnose i na takmičare koji su, bez obzira na svoj uzrast i činjenicu da su očito izmanipulisani, ugrozili ugled skijaškog sporta BiH", navodi se u saopštenju.

Ukoliko nadležni organi ne izreknu najstrože mjere kažnjavanja za vođe puta i trenere to će izazvati ozbiljno narušavanje odnosa u Skijaškom savezu BiH, ali i poslati pogrešnu poruku svim sportistima i sportskim radnicima, napomenuli su iz Smučarskog saveza Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije