Zimski sportovi

Djeca dominirala na stazama Bjelašnice

Djeca dominirala na stazama Bjelašnice
Foto: N.N. | Djeca dominirala na stazama Bjelašnice

Olimpijska ljepotica Bjelašnica u protekla tri dana ugostila je sportsku manifestacija "Srebrna lisica" u slopu kojeg je održano nekoliko takmičenja, poput trka u veleslalomu i slalomu, te ekipni paralel slalom.

Manifestacija koja je dio programa "Road to EYOF 2019" završena je juče. 

U subotu je održano testno startno takmičenje u alpskoj skijaškoj disciplini ekipni paralel slalom, gdje se i ove godine takmičilo veliki broj takmičara iz BH iz raznih klubova koji su uzeli ucešce u pet kategorija različite dobi. Ucešce u takmičenju su uzeli dječaci i djevojčice u dobi 8, 10, 12, 14 i 16 godina.

Nedjelje je bila rezervisana za veleslalom, a prva mjesta su osvojili Ajša Hadžimešic i Adrian Anić u dobi osam godina, Naida Kahrić i Anur Mehić u dobi 10 godina, Amber Nikšić i Ahmed Kantardžić u dobi 12 godina,Teodora Filipović i Milivoje Macar u dobi 14 godina i Aiša Kantardžic i Janko Ilić u dobi 16 godina.

Posljednjeg dana održan je slalom, a najbolji su bili Rukaja Hasanbegovi, i Ahmed Kantardžic u dobi 12 godina, Teodora Filipovi, i Milivoje Macar u dobi 14 godina, Esma Ali, i Kemal Kari, u dobi 16 godina.

Za vrijeme održavanja trodnevnog takmi,enja na Bjelašnici je bio veliki broj posjetilaca koji su  ovom prilikom uživali u takmičenju, zabavi i aktivnostima koje su bile u organizaciji Ski kluba Bjelašnica i EYOF 2019.

Organizatori su izjavili da su zadovoljni odzivom takmičara i da je takmičenje prošlo bez ikakvih problema, te se nadaju da će i sljedeće godine takmičenje biti na još većem nivou što se i dešava iz godine u godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije