Zimski sportovi

Dostavlja pice da bi mogla otići na Olimpijske igre

Dostavlja pice da bi mogla otići na Olimpijske igre
Foto: Instagram | Dostavlja pice da bi mogla otići na Olimpijske igre
N.N.

Britanska klizačica Elis Kristi (30) u 2017. godini osvojila je zlato u disciplini brzog klizanja na Svjetskom prvenstvu u Roterdamu, a nedavno je viđena kako dostavlja pice u Notingamu.

To se dogodilo nakon što je brzo klizanje od strane Olimpijskog odbora Velike Britanije izgubilo finansijsku podršku u iznosu od osam miliona funti, uključujući i mnoge druge zimske sportove.

Svjetska šampionka radi u lancu brze prehrane kako bi zaradila za odlazak na Zimske olimpijske igre 2022. godine, a fotografije možete vidjeti na Mirroru.

Ekipe brzog klizanja izgubile su sredstva za OI u Pekingu, zato je Kristi primorana raditi i nekoliko poslova nakon što odradi trening.

Britanka, koja je ranije govorila o borbi s depresijom, rekla je da bi osvajanje medalje u Pekingu bio savršen način da završi karijeru.

"Sve je usmjereno prema medalji na OI, radim na slabim tačkama i idem korak po korak kako bi ispravila pogreške s prošlih Igara", rekla je za BBC i dodala:

"Dok sam još uvijek u mogućnosti takmičiti se, najveći cilj mi je razbiti predrasude i negativne stavove oko psihičkih bolesti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E l i s e C h r i s t i e

Kristi je na Zimskim igrama u Pjongčangu 2018. godine, dva puta izletjela sa staze. Pala je u polufinalu trke na 1.500 metara i udarila žestoko u ogradu držeći se za koljeno i gležanj, te je prevezena u bolnicu.

Drugi put je bilo na 500 metara kada je nije bila kriva. Druga klizačica udarila ju je klizaljkom u ruku kojom se pridržavala dok je bila u zavoju.

Elise je prethodno otkrila da je prije odlaska na Zimske OI 2014. godine u Sočiju, gdje nije uspjela izboriti medalju, dobila prijetnje smrću.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije