Zimski sportovi

Hiršer slavio u slalomu u Šladmingu

Hiršer slavio u slalomu u Šladmingu
Foto: Ilustracija | Hiršer slavio u slalomu u Šladmingu

Austrijski skijaš Marsel Hiršer slavio je u slalomu "na domaćem terenu" u Šladmingu, u okviru nadmetanja u Svjetskom kupu u alpskom skijanju, pa je uzvratio najvećem rivalu Norvežaninu Henriku Kristofersenu, koji ga je porazio prije dva dana u Kicbilu.

Hiršer je poslije dvije vožnje u Šladmingu ostvario ukupno vrijeme od 1:43.56 minuta, što je za 0,39 sekundi bilo brže od drugoplasiranog Henrika Kristofersena. 

Treba reći i da je Kristoferson sjajno odvezao drugu vožnju, a da su ga neki domaći navijači gađali grudvama, što je Marsel Hiršer kasnije osudio. 

Do trećeg mjesta i podijuma je stigao 24-godišnji Švajcarac Danijel Jule, koji je na istoj poziciji bio i prije dva dana u Kicbilu. On je ovoga puta za pobjednikom kasnio 2,13 sekundi. 

Četvrti je bio Šveđanin Mirer, peti Italijan Melg, dok je šesto mjesto zauzeo Francuz Noel. 

Marselu Hiršeru je to bila 54. pobjeda u Svjetskom kupu čime se na vječnoj listi izjednačio sa  sunarodnikom Hermanom Majerom, dok je i dalje nedostižan legendarni Šveđanin Ingemar Stenmark sa 86 pobjeda u ovom takmičenju. 

Hiršer je takođe donio Austriji 500. pobjedu u muškoj konkurenciji u Svjetskom kupu, te je ona postala prva zemlja koja je došla do te "granice". Prvi trijumf za Austriju ostvario je Hajnrih Mesner još 1967. godine. 

Takmičenje u Svjetskom kupu se nastavlja u 27. i 28. januara u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu gdje će se voziti spust i veleslalom. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije