Zimski sportovi

Hrvatska ima novu skijašku senzaciju, 2. mjesto u slalomu

Hrvatska ima novu skijašku senzaciju, 2. mjesto u slalomu
Foto: Screenshot/HRT | Hrvatska ima novu skijašku senzaciju, 2. mjesto u slalomu

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ostvarila je najbolji rezultat karijere u Svjetskom kupu osvojivši drugo mjesto u slalomu, u slovačkoj Jasni, samo dan nakon što je u veleslalomu na istom skijalištu bila četvrta.

Fantastična Zrinka Ljutić osvojila 2. mjesto u slalomu. To joj je rezultat karijere

S vremenom 1:48.35 zaostala je 14 stotinki za pobjednicom Mikaelom Shiffrin, ali i ostavila sve ostale iza sebe, prenosi Index.

Pet dana prije 20. rođendana Ljutić je odskijala izvrsnu prvu vožnju zaostavši 52 stotinke za vodećom skijašicom Svjetskog kupa, ali i ostavivši sve ostale konkurentkinje više od 80 stotinki iza. U drugoj vožnji spustila se bez kalkulisanja i sigurno odbranila prednost nad pratnjom te skoro dohvatila i Shiffrin, ali senzacionalna pobjeda ipak joj je izmaknula.

Treće mjesto pripalo je Šveđanki Anni Swenn Larsson, koja je za pobjednicom zaostala 81 stotinku, a za Ljutić 67. Samo je još Šviajcarka Camille Rast završila utrku unutar sekunde.

Dosad je najbolji rezultat Zrinka Ljutić imala prošle godine kad je u Špindleruvu Mlynu zauzela treće mjesto u slalomu. Ove je sezone upala u crnu seriju u svojoj omiljenoj disciplini te nije završila niti jednu od prethodne četiri utrke, ali sve je naplatila u ovoj.

Zato u veleslalomu ima konstantno dobre rezultate ove sezone, koji su kulminirali u subotu četvrtim mjestom u Jasni. Dan kasnije prvi put u sezoni i drugi put u karijeri popela se na pobjedničko postolje te tako završila čaroban vikend u Slovačkoj.

S ovih 80 bodova Ljutić je skoro udvostručila dosadašnji učinak u slalomu, koji je patio zbog brojnih izlijetanja, te sad ima 161 bod i time drži 12. mjesto. Dva boda više od nje ima Leona Popović, koja danas nije završila prvu vožnju, a Shiffrin je povećala prednost na vrhu sa 630 bodova. U ukupnom poretku Svjetskoga kupa Ljutić je 11. s 338 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije