Zimski sportovi

Incident na stazi: Poznatog olimpijca pregazio bob

Incident na stazi: Poznatog olimpijca pregazio bob
Foto: Pixnio | Incident na stazi: Poznatog olimpijca pregazio bob

​Švajcarski bobista Sandro Mihel podvrgnut je hitnoj operaciji kuka i bedra nakon što ga je pregazio vlastiti bob u prevrtanju na treningu Svjetskog kupa u Altenbergu u Njemačkoj.

Swiss Sliding objavio je u srijedu u saopštenju da je Mihel, koji je takođe imao povrede grudnog koša, stabilan nakon što je helikopterom prebačen u univerzitetsku bolnicu u Drezdenu na noćnu operaciju. Izvijestio je da je 27-godišnjak nakon prevrtanja ispao iz boba četverosjeda kojim je upravljao Mihael Vogt na treningu u utorak i ostao ležati na stazi.

Bob od 210 kg tada je nekontrolisano kliznuo unazad s cilja uzbrdice i pregazio kočničara, koji je zadnji uskočio na start, a takođe je odgovoran za upravljanje kočnicom na cilju.

Vogt je u nezgodi zadobio teški potres mozga i modrice, dok su drugi gurači Dominik Hufšmid i Andreas Has lakše povrijeđeni.

Vogt i Mihel završili su četvrti u bobu dvosjedu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022.

"Savez je prepustio drugim švajcarskim timovima u Altenbergu da odluče žele li učestvovati u današnjim preostalim treninzima i trkama tokom vikenda ili ne", dodaje se u saopštenju, prenosi "Večernji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije