Zimski sportovi

Jahorina će se kandidovati za organizaciju Svjetskih kompanijskih igara

Jahorina će se kandidovati za organizaciju Svjetskih kompanijskih igara
Foto: OC Jahorina | Jahorina će se kandidovati za organizaciju Svjetskih kompanijskih igara

ISTOČNO SARAJEVO - Olimpijski centar "Jahorina" kandidovaće se za organizaciju i održavanje Svjetskih kompanijskih igara na olimpijskoj planini 2024. godine, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

U saopštenju se navodi da su od 4. do 8. marta na Jahoroni održane Prve zimske kompanijske igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta sa više od 200 učesnika, a sportisti rekreativci iz kompanija iz Srbije takmičili su se u svim zimskim sportovima na snijegu.

Igre su međunarodnog karaktera jer su učestvovali i gosti iz Sjeverne Makedonije, Grčke i Crne Gore zajedno sa domaćinima iz Republike Srpske.

U okviru posjete predstavnika Srpske federacije kompanijskog sporta i učesnika igara održan je i sastanak uprave Olimpijskog centra "Jahorina", sa direktorom Dejanom Ljevnaićem na čelu, i počasnim predsjednikom Srpske federacije kompanijskog sporta Igora Braunovića, kojem su prisustvovali i predsjednik Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić i Musa Lami, generalni sekretar evropske i svjetske Federacije kompanijskog sporta.

Na sastanku je dogovorena kandidatura Olimpijskog centra "Jahorina" za organizaciju i održavanje Svjetskih kompanijskih igara na olimpijskoj planini 2024. godine.

Ljevnaić je čestitao svim učesnicima na uspješno realizovanim zimskim igrama, izrazivši zadovoljstvo što su domaćini jedne ovakve manifestacije.

"Zadovoljstvo će nam biti još veće ukoliko uspijemo dobiti organizaciju svjetskih kompanijskih igara 2024. godine gdje se očekuje više od 3.000 učesnika. Jahorina sa blizinom aerodroma i najboljim odnosom cijena – kvalitet je idealan za organizaciju ovakvih manifestacija. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini i veseli nas moguće proširenje saradnje", istakao je Ljevnaić.

Na ceremoniji zatvaranja manifestacije Ljevnaiću je uručena zahvalnica za doprinos u realizaciji programa Prvih otvorenih zimskih kompanijskih sportskih igara "Jahorina 2020. godine".

"U životu sam dobio mnogo zahvalnica, ali mi je ova najdraža jer je od mog velikog prijatelja Igora Braunovića kojem se ovom prilikom zahvaljujem za ukazano povjerenje", dodao je Ljevnaić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije