Zimski sportovi

Lindzi Von opet povrijedila koljeno

Lindzi Von opet povrijedila koljeno
Foto: Twitter | Lindzi Von opet povrijedila koljeno

Američka skijašica Lindzi Von propustiće početak svoje posljednje sezone skijaškog Svjetskog kupa zbog povrede koljena koju je zaradila na treningu, objavila je sama na svom Twitteru.

"Juče sam pala na treningu Super-G-ja i povrijedila koljeno. Dobra vijest: Ne trebam operaciju. Loša vijest: Ne mogu skijati u Lejk Luizu. Lejk Luiz je oduvijek bio moja omiljena stanica u Svjetskom kupu i shrvana sam što se neću moći takmičiti ove godine", objavila je 34-godišnja Von na svom Twitter profilu.

U ovoj svojoj posljednjoj sezoni Amerikanka je htjela srušiti rekord Ingemara Stenmarka s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, ona ih trenutno ima 82 i nedostaju joj još samo pet da prestigne legendarnog Šveđanina.

Nakon Lejk Luiza, gdje skijašice voze spust i super-g, Svjetski kup seli u Biver Krik sljedeći vikend prije nego se vrati u Europu.  Von nije navela o kakvoj se tačno povredi radi niti koliko joj vremena treba za oporavak.

Amerikanka ima 392 starta u Svjetskom kupu i više od polovine njenih pobjeda su ostvarene u spustu (43), 28 ih ima u Super-G-ju, pet u kombinaciji, četiri u veleslalomu i dvije u slalomu.

(Tportal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije