Zimski sportovi

Međunarodno takmičenje "Fis kup" 23. i 24. januara na Jahorini

Međunarodno takmičenje "Fis kup" 23. i 24. januara na Jahorini
Foto: Ilustracija | Međunarodno takmičenje "Fis kup" 23. i 24. januara na Jahorini

Na Jahorini će u subotu i nedjelju, 23. i 24. januara, biti održano Međunarodno takmičenje "Fis kup Jahorina", na kojem se očekuje učešće takmičara iz 15 zemalja.

Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba "Jahorina", u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina".

"Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski-staza i spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja u sve četiri discipline – slalom, veleslalom, spust i superveleslalom. Ove trke su ujedno i testne za Evropa kup koji bi trebao da se održi 2022. godine na Jahorini", saopšteno je iz Smučarskog kluba "Jahorina".

U saopštenju se navodi da se, sa više od 130 centimetara utabanog snijega na olimpijskoj planini, vrijedno radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

"Skijalište radi punim kapacitetom, a ski-staze zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novom snijegu idealno su pripremljene", ističe se u saopštenju.

Iz Smučarkog kluba "Jahorina" apeluju da se svi skijaši i posjetioci pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja virusa korona, te ponašaju odgovorno prema sebi i drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije