Zimski sportovi

Na Jahorini održan prvi međunarodni "Biatlon kup"

Na Jahorini održan prvi međunarodni "Biatlon kup"
Foto: Srna | Na Jahorini održan prvi međunarodni "Biatlon kup"

PALE - Reprezentativac BiH Stefan Lopatić apsolutni je pobjednik međunarodnog takmičenja u biatlonu "Balkan kup", na kojem je učestvovalo oko 60 takmičara iz sedam zemalja iz regiona.

Takmičenje je održano juče i danas u muškoj i ženskoj konkurenciji na stazama Nordijskog ski-centra "Dvorišta" na Jahorini.

Kod juniora na 12,5 kilometara pobijedio je Rares Runčanu iz Rumunije, te njegov sugrađanin David Folea na 7,5 kilometara.

U ženskoj junuorskoj konkurenciji na trci od 10 kilometara danas je pobijedila reprezentativac BiH Anastasija Vojnović, a u kategoriji na 7,5 kilometara Rumunka Adelina Rimbeu.

Lopatić, koji je i član Smučarskog kluba "Romanija", izrazio je zadovoljstvo pobjedom, kao i organizacijom takmičenja.

"Nedavno sam došao sa evropskog takmičenja iz Poljske, koje je sličnog karaktera i mogu reći da nimalo ne zaostajemo za njima. Sve je zaista dobro pripremljeno, pokazali smo da možemo parirati ozbiljnim državama u organizaciji", ističe Lopatić.

Sekretar paljanskog Smučarskog kluba "Romanija" Tanja Karišik Košarac rekla je da je organizacija ovog bitnog takmičenja povjerena klubu, jer su se prilikom organizacije Evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF) pokazali kao vrhunski organizatori i odlični domaćini.

Ona je najavila da u narednom periodu očekuju još većih takmičenja na "Dvorištima", te zahvalila svima koji su im pomogli u organizaciji i podržali takmičenje.

Tehnički delegat Međunarodne biatlon federacije (IBU) Robert Kontak rekao je nakon završenog takmičenja da su organizatori opravdali njihovo povjerenje, te podigli ljestvicu za organizaciju takmičenja vrlo visoko.

Organizator takmičenja Tomislav Lopatić pohvalio je Stefanov nastup i ostvareni rezultat, te izrazio nadu da će ovo takmičenje sljedeće godine biti masovnije.

Organizator Prvog regionalnog kupa jugoistočne Evrope u biatlonu je bio Ski-savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub "Romanija" sa Pala.

Pokrovitelj takmičenja je Međunarodna biatlon federacija (IBU), takmičenje su podržali i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Grad Istočno Sarajevo, opština Pale, kao i prijatelji i sponzori kluba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije