Zimski sportovi

Preminuo Stiv Montador

Preminuo Stiv Montador
Preminuo Stiv Montador

MISISAUGA - Kanadski hokejaš s dugogodišnjim NHL iskustvom, 35-ogodišnji Stiv Montador, koji je 2013. u 10 utakmica u KHL-u nosio dres zagrebačkog Medveščaka i potom završio karijeru, pronađen je u nedjelju mrtav u svom domu u Misisaugi.

Hokejaški svijet je u nedjelju ostao šokiran viješću da je policija u nedjelju rano ujutro pronašla beživotno tijelo Stiva Montadora u njegovom domu u Ontariju. Policija je u Montadorov dom u Misisaugi stigla na poziv njegovog prijatelja koji ga je pronašao mrtvog. Prema izvještajima novinara lokalnog dnevnika "Mississauga News" nema naznaka da se radi o nasilnoj smrti, prenosi Hina.

Penzionisani odbrambeni igrač s desetogodišnjim NHL iskustvom tokom svoje karijere nosio je dresove Calgary Flanmesa, Florida Panthersa, Anaheim Ducksa, Boston Bruinsa, Buffalo Sabresa i Chicago Blackhawksa, za koje je u 571 nastupu postigao 33 gola i imao 98 asistencija.

Karijeru u NHL-u okončao je naprasno 2012. zbog zdravstvenih problema prouzrokovanih brojnim potresima mozga koje je zadobio.

Montadora se dobro sjećaju i hrvatski ljubitelji hokeja na ledu jer je 2013. u Medveščakovoj premijernoj KHL sezoni stigao kao jedno od najvećih imena. Nažalost, odigrao je samo deset utakmica koje su, ispostavilo se, bili i njegovi posljednji takmičarski nastupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije