Zimski sportovi

Preminuo bh. trener skijanja Miro Čolić Čola

Preminuo bh. trener skijanja Miro Čolić Čola
Foto: Facebook/Naš tim | Preminuo bh. trener skijanja Miro Čolić Čola

Poznati trener skijanja Miro Čolić Čola preminuo je danas od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdili su iz Ski saveza Bosne i Hercegovine.

Ski savez BiH od Čolića se oprostio emotivnom porukom objavljenom na njihovoj Facebook stranici.

"Danas je jedan od onih dana kada se ne radujemo. Danas smo tužni, pretužni jer nas je napustio naš Miro Čolić. I nema dana kada nećemo osjećati tugu", napisao je Ski savez BiH,

Od Čolića se oprostio i ski klub Naš tim.

"Iako je bio velik i jak, nije uspio da se izbori sa pošasti koja hara našim životima. Žalost i tuga koju osjećamo mi koji smo sa njim radili, putovali, trenirali, takmičili, družili se, velika je kao sve one planine koje smo zajedno osvajali. Naš Čola je veliki dio sebe ugradio u djecu koju je obučavao... od prvih koraka na skijama, pa sve do pobjedničkih postolja", stoji u objavi ski kluba Naš tim.

Dodali su da pored ogromnog znanja i iskustva, ljubav i briga koju je prenosio i vodio o  djeci, jeste osobina koja krasi samo velike ljude.

"A Miro je sigurno bio velike duše i još većeg srca. Poželimo mir njegovoj dobroj duši i porodici kojoj je sada sigurno najteže. Zahvalimo mu se na svim onim trenutcima koje smo zajedno djelili. Sigurni smo da naša planina nikada više neće biti ista", dodali su iz Našeg tima.

Od Čolića se na društvenim mrežama opraštaju mnogobrojni prijatelji i poznanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije