Zimski sportovi

Propala kompanija proslavljene hrvatske skijašice

Propala kompanija proslavljene hrvatske skijašice
Foto: Ilustracija | Propala kompanija proslavljene hrvatske skijašice

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad "Ski Studio Fleiss d.o.o.", kompanijom proslavljene hrvatske skijašice Nike Flajs (Fless) i njenog oca Rena pa će se nakon pravosnažnog rješenja ta kompanija s više od 690.000 kuna (oko 180.000 KM) nepodmirenih obaveza brisati iz sudskog registra.

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga Finansijske agencije (Fine) iz februara ove godine u kojem se tražilo pokretanje stečaja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom periodu od 120 dana i ukupnom iznosu od nešto više od 14.000 kuna (3,700 KM).

Ali, prema u petak objavljenom sudskom rješenju, iz sistema e-Blokade proizilazi da je ukupan nenaplaćeni iznos obaveza porodične kompanije Flajsovih na dan 24. avgusta 2018. godine, a po svim neizvršenim osnovama za plaćanje na računu dužnika čak 690.825 kuna. Ističe se i da početak blokade računa te kompanije traje od kraja septembra prošle godine.

Prema podacima navedenima u prijedlogu Fine, "Ski Studio Fleiss" ima jednog zaposlenog, otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke, a osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

"Ski Studio Fleiss" kompanija je osnovana u januaru 2008. godine s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna (oko 5.200 KM), a kao direktori navode se Reno i Nika Flajs. Kao predmet poslovanja te kompanije, registrovane kao društvo s ograničenom odgovornošću za građenje, usluge i trgovinu, ističe se projektovanje i uklanjanje građevina, promocija, turističke usluge, sportska rekreacija i obuka iz skijanja.

Prema posljednje predanim podacima o poslovanju, "Ski Studio Fleiss" je 2016. godine imao nešto više od 360.000 kuna (oko 95.000 KM) prihoda i krajem te godine ostvario je dobit od gotovo 35.000 kuna (9.200 KM).

Nika Flajs u svojoj skijaškoj karijeri je prvi put nastupila u Svjetskom skijaškom kupu 2002. godine, a iste godine je kao hrvatska reprezentativka na Olimpijskim igrama u Solt Lejk Sitiju osvojila dvanaesto mjesto u slalomu.

Nastupila je i na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine, a napustila je za hrvatsku A reprezentaciju u aprilu 2010. Njen otac Reno poznati je skijaški stručnjak koji je, između ostalog, i višegodišnji voditelj takmičenja zagrebačke Snježne kraljice.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije