Zimski sportovi

Robenzburg pobjednica veleslaloma u Italiji, Šifrin bez plasmana

Robenzburg pobjednica veleslaloma u Italiji, Šifrin bez plasmana
Foto: Tanjug | Robenzbur pobjednica veleslaloma u Italiji, Šifrin bez plasmana

Njemačka skijašica Viktorija Rebenzburg pobjednica je trke veleslaloma u italijanskom San Viljo di Marebeu u Svjetskom kupu. Mikaela Šifrin, prva ukupnom plasmanu, ostala je bez plasmana, nakon pada već u prvoj vožnji.

Rebenzburg je do pobjede stigla nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji, a na kraju su joj u leđa gledali Norvežanka Ragnild Movinkel i Italijanke Federike Brinjone.

Njemica je pobijedila 16. put u karijeri u SK, a treći put u sezoni (Zelden, Kilington) za prvo mjesto u generalnom poretku veleslaloma sa 37 poena ispred Šifrin, koja je i dalje ubjedljivo prva u ukupnom plasmanu SK sa 843 više od Regenzburg.

Šifrin je bez plasmana ostala već u prvoj vožnju, izgubila je kontrolu nad unutrašnjom skijom prilikom obilaska jedne kapije na izuzetnom strmom dijelu staze i pala, ali je prošla bez povrede. 

"Dešava se. Jedna od stvari na kojima sam radila je prebacivanje najvećeg dijela pritiska na spoljnu skiju da ne bih prošla ovako", rekla je Amerikanka.

Ona je propustila superveleslalom u subotu u Kortini Dampeco kako bi se koncentrisala na ovu trku, ali je sada prvi put poslije šest godina propustila dve u nizu. 

Narednog vikenda na programu su još dvije tehničke discipline u Švajcarskoj, a onda se skijaški svijet seli u Pjongčang gdje 9. februara počinju Zimske olimpijske igre.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije