Zimski sportovi

"Zbog propusta bez Evropa kupa"

"Zbog propusta bez Evropa kupa"
Foto: N.N. | "Zbog propusta bez Evropa kupa"

Olimpijski centar "Jahorina" saopštio je da je kandidatura ovog centra za organizaciju Evropa kupa u alpskom skijanju odgođena za godinu zbog propusta Skijaškog/Smučarskog saveza BiH.

U saopštenju se navodi da je razlog odgađanja ovog veoma bitnog takmičenja kako za Jahorinu, tako i za cijelu BiH, propust u mjerenju vremena tokom Evropskog olimpijskog festivala za mlade, što je bila odgovornost Skijaškog/Smučarskog  saveza BiH.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić je, nakon sastanaka u Cavtatu u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, rekao da je neprijatno iznenađen i razočaran ovom informacijom.

"Smatram da zbog propusta Skijaškog/Smučarskog saveza BiH u ovom slučaju zaista gubimo mnogo", rekao je Ljevnaić i podsjetio da Olimpijski centar svakodnevno ulaže napore da se Jahorina predstavi na najbolji mogući način, te da je nakon završetka EYOF dobio najviše ocjene za pripremu borilišta.

On je dodao da izražava žaljenje zbog slabe obaviještenosti i loše saradnje sa Savezom u vezi sa dešavanjima na Jahorini. Ljevnaić je sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra "Jahorina" posjetio FIS konferenciju u Cavtatu gdje je lobirano da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije