Blokada Sueckog kanala

Ever given ponovo pokušava da prođe u Suecki kanal

KAIRO - Teretni brod Ever Given, koji je u martu potpuno blokirao Suecki kanal, ponovo će sutra pokušati da prođe tim putem, saopštila je Uprava Sueckog kanala.

"Ever Given" isplovljava iz Sueckog kanala

KAIRO - Kontejnerski brod koji je u martu blokirao Suecki kanal napustio je danas mjesto na kojem je bio usidren više od tri mjeseca, nakon što su vlasnik i osiguravajuće kuće postigli nagodbu sa egipatskim vlastima.

Ever Given "zarobljen" u Sueckom kanalu: Platite pa plovite dalje

KAIRO - Prije mjesec dana cijeli je svijet pričao o teretnjaku koji se nasukao u Sueckom kanalu i to tako da nijedan drugi brod nije mogao proći svojim uobičajenim putem.

Egipat traži 900 miliona dolara zbog blokade Sueckog kanala

Egipat traži 900 miliona dolara odštete nakon blokade Sueckog kanala krajem marta, a kontejnerski brod koji ju je izazvao je zaplijenjen, izvijestio je vladin dnevni list Al-Ahram.

Evergreen mora platiti milijardu dolara da brod napusti Suecki kanal

Kompanija Evergreen čiji se brod Ever Given zaglavio u Sueckom kanalu i uzrokovao blokadu plovidbe moraće platiti ogromnu odštetu.

Šest važnih činjenica o Sueckom kanalu koje možda niste znali

U Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) su izdvojili šest činjenica koje ukazuju na to koliko je važan Suecki kanal za cijeli svijet.

Egipat očekuje ogromnu odštetu zbog blokade Sueckog kanala

KAIRO - Egipat očekuje više od milijardu dolara odštete nakon što je teretni brod Ever Given gotovo sedam dana blokirao saobraćaj kroz Suecki kanal, rekao je šef administracije kanala Osama Rabi.

Direktor Sueca otkrio koliki su gubici zbog blokade kanala

Direktor Sueckog kanala egipatski admiral Osama Rabi rekao je da bi gubici zbog toga što je brod Ever given bio zaglavljen mogli dostići milijardu dolara.

Kako je pun Mjesec pomogao pomjeranju broda u Sueckom kanalu

U uspješnom pomjeranju velikog broda, koji je gotovo sedam dana blokirao Sueski kanal, ulogu je igrala i sreća, piše CNN.

Ponovo uspostavljen saobraćaj kroz Suecki kanal

KAIRO - Brodski saobraćaj kroz Suecki kanal ponovo je uspostavljen nakon pokretanja velikog teretnog broda, koji je gotovo sedam dana blokirao prolaz, saopštila je Administracija kanala.

Novi problem otežava oslobađanje nasukanog broda

KAIRO - Napori timova koji su angažovani na oslobađanju zaglavljenog broda za prevoz kontejnera koji je blokirao plovni put u Sueckom kanalu dodatno su otežani zbog pronađenog kamenja ispod pramca tog ogromnog plovila.

Više od 300 brodova čeka otvaranje Sueca, pogledajte mapu

KAIRO - Više od 300 brodova trenutno čeka na ulazu u Sueski kanal, gdje je i dalje zaglavljen veliki brod "Ever Given" koji je prije pet dana blokirao saobraćaj na ovom području.

Koliko novca gubi Suecki kanal dnevno zbog zastoja

KAIRO - Uprava Sueckog kanala razmatra da da popust brodovima koji su pogođeni blokadom koju je izazvao nasukani teretni brod, izjavio je danas predsjedavajući Uprave Osama Rabije.

Tegljači uspjeli da pomjere nasukani brod u Sueckom kanalu

SUEC - Tegljači su uspjeli da pomjere ogromni teretni brod koji se nasukao i blokirao saobraćaj u Sueckom kanalu i voda je krenula da teče ispod plovila, rekao je danas zvaničnik administracije Sueckog kanala Osama Rabi.

Iran predlaže alternativu za Suecki kanal

MOSKVA - Iranski ambasador u Rusiji Kazem Džalali istakao je danas neophodnost dovršetka Međunarodnog transportnog koridora sjever-jug (INSTC), jer veliki brodovi blokiraju Suecki kanal, što je dovelo da svjetska ekonomija dnevno gubi više od devet milijardi dolara.