Masakr u školi u Beogradu

Roditelji ubijene djece na mjestu stradanja: Minut ćutanja za sve žrtve (FOTO)

BEOGRAD - Roditelji ubijene djece i porodica čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar" stigli su u ovu ustanovu noseći vijence od bijelog cvijeća i svijeće u rukama.

Vučić položio cvijeće u školi "Vladislav Ribnikar"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbjeđenja ove škole i poručio da je "prošla godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje, ali nisu prošli bol, nevjerica i neizmjerna tuga".

Godišnjica masovnog ubistva u "Ribnikaru": Sjećanje na dan kada je sve stalo

BEOGRAD - Na današnji dan prije godinu dana u OŠ. "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trinaestogodišnji K.K. ubio je deset osoba – devetoro djece i čuvara škole. Ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije.

Fila: U životu nisam video veću optužnicu kao za zlodelo u školi "Vladislav Ribnikar"

BEOGRAD - Advokat Toma Fila izjavio je danas da je iznenađen optužnicom protiv Miljane K., majke maloletnog dječaka koji je 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet đaka, školskog čuvara i ranio šest osoba, i ocijenio da je tužilac iskoristio pribavljanje dokaza u istrazi koja je vođena protiv oca Vladimira K., da je neposredno optuži.

Podignuta optužnica protiv Kostinih majke i oca, nađen DNK na municiji

BEOGRAD - Nenad Stefanović, glavni javni tužioc Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saopštio je da je podignuta optužnica protiv majke i oca Koste K. koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masakr u školi

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri mjeseca pritvor Vladimiru K. ocu dječaka Koste K. koji je 3. maja u Osnovoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro djece i čuvara te škole.

Tužilaštvo otkrilo detalje saslušanja Koste K.

U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, danas je ispitan njegov sin, koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ "Vladimir Ribnikar", koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i usmrtio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva.

Djeca iz "Ribnikara" odlučila da pohađaju nastavu do 20. juna

BEOGRAD - Član savjeta roditelja O.Š. "Vladislav Ribnikar" Dejan Ristić izjavio je danas da je 95 odsto roditelja glasalo na savjetu roditelja da se školska godina ne skraćuje i da djeca pohađaju nastavu do 20. juna, redovnog kraja školske godine.

Kosta K. nije bio žrtva vršnjačkog nasilja, "Ribnikar" ostaje škola

BEOGRAD - Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Saslušana majka Koste K.

Majka dječaka Koste K. koji je izvršio zločin u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru juče je po zahtjevu Tužilaštva saslušana.

Dječak ranjen u "Ribnikaru" vjerovatno nastavlja liječenje u Čikagu

Prošle su tri sedmice od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, i tek nešto manje od zločina u mladenovačkim i smederevskim selima.

Istraga protiv streljane u kojoj je pucao dječak koji je počinio masakr u "Ribnikaru"

Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje i odgovornost streljane u kojoj su vežbali gađanje V. K. (48) i njegov 13-godišnji sin koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio radnika obezbeđenja i osmoro učenika, a ranio nastavnicu škole i šestoro učenika, od kojih je jedan u međuvremenu preminuo.

Oglasila se doktorica koju roditelji optužuju za ritualne seanse djeci u "Ribnikaru"

Doktorka Ranka Radulović, psihijatrica i muzikoterapeutkinja, za koju roditelji učenika kažu da je djeci prilikom terapija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu držala seanse uz, kako navode narodne pjesme i podsticala ih da se povežu sa dušama preminulih drugara, odgovara da je u ovu školu poslata po nalogu direktora Klinike za psihijatriju UKC Srbije, a po zahtjevu Minstarstva zdravlja.

Inspektori u Klinici za psihijatriju UKC nakon primjedbi roditelja djece iz "Ribnikara"

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da je povodom primjedabi roditelja djevojčice nastradale u tragediji 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar", na rad prim. dr Ranke Radulović iz Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije tokom pružanja psihološke podrške učenicima naložilo vanredni inspekcijski nadzor.

Ministarstvo o nastavi u "Ribnikaru": Djeca koja nisu spremna da idu u školu, ne moraju

BEOGRAD - Ministarstvo prosvjete saopštilo je danas da je, na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savjetom roditelja Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike škole "Vladislav Ribnikar".