Odluka Visokog predstavnika

Stevandić: Inckov zakon motiviše ekstremiste da nam i dalje prijete

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocjenjuje da posljednji nametnuti zakon Valentina Incka motiviše one koje će oslobađati zločince nad Srbima, ali da srpske žrtve ne smiju biti zaboravljene, a oni koji su učinili te zločine ne smiju da budu zaštićeni.

Inckov zakon napravio pometnju i u pravosuđu: Odgođeno suđenje Đuriću i ostalima

SARAJEVO - Suđenje u predmetu "Mane Đurić i ostali", koji se terete za zločine u Vlasenici, nije danas održano zbog tvrdnje branilaca da ne znaju granicu do koje smiju ići u odbrani optuženih za zločin protiv čovječnosti, nakon što su danas na snagu stupile dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje negiranje zločina protiv čovječnosti koje je nametnuo odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Kovačević potpisao peticiju: Dodik poziva sve da potpišu

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poziva sve građane Republike Srpske, koji to žele, da u što većem broju u svojim gradovima, lokalnim i mjesnim zajednicama potpišu peticiju o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Perišić: Inckova odluka sumrak razuma, mora da bude poništena

BEOGRAD - Direktor Državnog arhiva Srbije Miroslav Perišić rekao je da je odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o dopuni zakona o "nametanju genocida" sumrak razuma i da ona mora da bude poništena.

Ambasada SAD: Prijetnje raspadom BiH su neprihvatljive

SARAJEVO - Postupci ili prijetnje vezane za raspad Bosne i Hercegovine su neprihvatljivi i u suprotnosti su sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom Bosne i Hercegovne, koji entitetima ne daju pravo na otcjepljenje, rečeno je Feni iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

Bećković: Slobodu govora ukida samo okupator u okupiranoj zemlji

BEOGRAD - Srpski književnik akademik Matija Bećković izjavio je Srni, povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne "zabranu negiranja genocida", da slobodu govora ukida samo okupator u okupiranoj zemlji.

Dodik: Samo povlačenje nametnute odluke može BiH vratiti u pređašnje stanje

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se BiH može vratiti u pređašnje stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Incko, a koja je dovela u pitanje opstanak BiH.

Višković: Predstojeći odgovor Srpske prelomni trenutak za njenu sudbinu

BANJALUKA - Sramno nametanje odluke o dopuni Krivičnog zakona BiH i predstojeći odgovor institucija Republike Srpske predstavlja prelomni trenutak za dalju sudbinu Republike Srpske i očuvanje njenog suvereniteta, izjavio je Srni predsjednik Vlade Radovan Višković

Cvijanović: Incko otvara nove rovove umjesto da zatvara stare

PELAGIĆEVO - Predsjednik Republike Srpske Željka izjavila je danas da odlazećem visokom predstavniku BiH Valantinu Incku i onima koji stoje iza njega i koji su pozdravili njegovu intervenciju ne odgovara BiH koja funkcioniše na dijalogu već ona BiH koja će uvijek biti nestabilna.

Mostarci otkazali pozivnicu Stanivukoviću za skokove sa Starog mosta

MOSTAR - Zbog jučerašnjeg komentara na odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida, gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću organizatori tradicionalnih skokova sa Starog Mosta u Mostaru povukli pozivnicu ranije uručenu pozivnicu za sutrašnje dešavanje.

Dodik: Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema te odluke ni autoriteta koji će promijeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnisti u BiH, pa tu ništa ne može ni posljednja odluka međunarodnog mešetara Valentina Incka.

OHR: Inckova odluka nije usmjerena protiv ijednog naroda

Kancelarija visokog predstavnika odbacuje svaku vrsta potencijalnih manipulacija kojima bi se tvrdilo da su ovi amandmani koje je danas donio visoki predstavnik Valentin Incko usmjereni protiv jednog od tri naroda.

Dodik pokrenuo inicijativu o neprihvatanju nametnutog Inckovog zakona

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je zvanično i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona od odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, ali i kojom se izražava nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Cvijanović: Krah demokratije, slobodne misli i konačno krah BiH

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon kojim se kažnjava "negiranje genocida" predstavlja krah demokratije i slobodne misli, krah međunarodne zajednice i konačno krah BiH, jer jedna država ne može funkcionisati na takvim postulatima, kako ta funkcioniše.

Krišto o odluci Incka: Ne vodi nečemu što je interes BiH

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je da za BiH nije dobro da visoki predstavnik nameće bilo kakve odluke, jer takve odluke nisu dobre za BiH, njenu bezbjednost i stabilnost.