Bh. tekvondoista Nedžad Husić (19) nije uspio osvojiti broznanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je poražen protiv turskog predstavnika Hakana Recbera rezultatom 22:13.
Vaterpolo reprezentacija Srbije, zvanični olimpijski šampion, porazom je započela turnir u Tokiju, nakon što je danas u meču prvog kola B grupe poražena u duelu sa Španijom sa 13:12.
TOKIO - Tokio, domaćin Letnjih olimpijskih igara koje su startovale u petak, očekuje oluju čiji je početak već poremetio raspored takmičenja.
Forbes je objavio da je otvaranje Olimpijskih igara u direktnom prenosu gledalo 17 miliona Amerikanaca, što je drastično manje nego prijašnjih godina.
Prva teniserka svijeta, Australijanka Ešli Barti, završila je učešće na olimpijskom turniru već u prvom kolu.
Nedžad Husić (19), tekvondoista BiH, plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju u kategoriji do 68 kilograma, nakon što je u četvrtfinalnom okršaju savladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana 8:7.
Britanski teniser Endi Mari neće braniti zlatnu medalju u singlu na Olimpijskim igrama.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspješno je započeo pohod na olimpijsko zlato pobjedom protiv Uga Delijena, a usput je tim trijumfom ostvario brojku kojom je ponovo nadmašio najveće rivale. Verovatno to nije ni znao u trenucima kad se meč završio.
Jako sam srećna zbog medalje, srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama, ali i dalje mi je krivo što sam poražena u prvom kolu, izjavila je srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović poslije osvajanja bronzane medalje u Tokiju kroz "repesaž".
Dvojica najboljih sportista Bosne i Hercegovine i Srbije, atletičar Amel Tuka i prvi teniser svijeta Novak Đoković sreli su se u Olimpijskom selu u Tokiju.
TOKIO - Tijana Bogdanović je osvojila novu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ona je u borbi za bronzu savladala Japanku Miu Jamadu sa 20:6.
TOKIO - Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović izborila je meč za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je danas u repasažu pobijedila Kineskinju Jingju Vu 12:9
TOKIO - Reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju Lana Pudar završila je trku na 100 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju sa vremenom 58.32.
BEOGRAD - Olimpijski krugovi zasijali su u parku Republike Srpske u Beogradu čime su grad i gradonačelnik Zoran Radojičić poželjeli sreću srpskim sportistima na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Novak Đoković se bez većih problema plasirao u drugo kolo Olimpijskih igara, pošto je savladao Uga Delijena iz Bolivije sa 6:2, 6:2.