Rat Izraela i Hamasa

Nijedno mjesto u Gazi više nije bezbjedno

GAZA, JERUSALIM - Nijedno mjesto nije bezbjedno u Pojasu Gaze, upozorili su iz Agencije UN za palestinske izbjeglice (UNRVA) u jeku izraelskih poziva Palestincima da se evakuišu iz cijele palestinske enklave.

Desetine Palestinaca poginulo, stotine ranjeno

​GAZA - Desetine palestinskih civila je ubijeno, a stotine ranjeno kada su vazdušnim napadima izraelskih snaga u nedjelju pogođeni stambeni objekti u južnoj i centralnoj Gazi, ali i izbjeglički kampovi, prenosi "CNN" pozivajući se na palestinsku agenciju "WAFA".

SZO: Katastrofalnu situaciju u Gazi je nemoguće popraviti

Šef Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da je gotovo nemoguće poboljšati "katastrofalnu" zdravstvenu situaciju u Gazi čak i ako prođe hitna mjera SZO.

Tona novčanica vozilima prebačena sa sjevera na jug Gaze, radi se o vrtoglavoj cifri

Tokom primirja između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, tona novčanica u vrijednosti od 180 miliona izraelskih šekela, što je oko 45 miliona evra, prevezena je sa sjevera na jug Pojasa Gaze kako bi se olakšao ekonomski položaj stanovnika Gaze.

UN: Devet od 10 ljudi u Gazi ne može da jede svaki dan

Visoki zvaničnik Svetskog programa Ujedinjenih nacija za hranu upozorio je danas da polovina stanovništva u Pojasu Gaze gladuje zbog oružanih borbi između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas.

Erdogan: Pravedan svijet je moguć, ali ne sa Amerikom

​ANKARA - Predsjednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, izjavio je danas da je pravedan svijet moguć, ali ne sa Amerikom, prenijela je turska agencija "Anadolija".

Rusija: Amerika svojim vetom osudila na smrt desestine hiljada civila

NJUJORK - Amerika je na smrt osudila više hiljada palestinskih i izraelskih civila kada je stavila veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN u kojoj se poziva na prekid vatre u Pojasu Gaze, izjavio je danas prvi zamjenik stalnog ruskog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

Oglasili se Izrael i Hamas nakon američkog veta na rezoluciju o Pojasu Gaze

NJUJORK - Izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Gilad Erdan zahvalio je američkom predsjedniku Džozefu Bajdenu na tome što su SAD u Savjetu bezbjednosti UN uložile veto na rezoluciju u kojoj je tražen prekid vatre u Pojasu Gaze.

Zakazano novo glasanje o rezoluciji o Gazi

NJUJORK - Savjet bezbjednosti UN glasaće danas o nacrtu rezolucije Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) kojom se zahtijeva hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, saopšteno je iz stalne misije Ekvadora, zemlje predsjedavajuće najvišeg tijela svjetske organizacije.

IDF: Izvedeni udari na više od 450 ciljeva Hamasa u Pojasu Gaze

Izraelska vojska (UDF) saopštila da je tokom proteklog dana izvela udare na više od 450 ciljeva palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze, dok se kopnene operacije nastavljaju.

Grifits: Program pomoći UN u Gazi više ne funkcioniše

Humanitarni program UN u Gazi "više ne funkcioniše", izjavio je šef UN za humanitarna pitanja Martin Grifits.

Iranski predsjednik: Zapad podržava izraelski genocid nad Palestincima

TEHERAN - ​Iranski predsjednik Ebrahim Raisi optužio je u četvrtak zapad da podržava izraelski "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze, na početku razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

Huti upozoravaju: Naše vojne operacije ciljaju samo izraelske brodove

SANA'A - Član jemenskih Huta, ​Mohamed Al-Bakhiti, rekao je da vojne operacije jemenskih snaga u Crvenom moru i Makranskom moru imaju humanitarne i moralne svrhe.

Izraelski ministar glavnog sekretara UN-a nazvao "prijetnjom svjetskom miru"

​JERUSALIM - Izraelski ministar vanjskih poslova nazvao je glavnog sekretara "prijetnjom svjetskom miru" pošto je Antonio Gutereš prvi put u svom mandatu aktivirao član kojim poziva Savjet sigurnosti da spriječi humanitarnu katastrofu u Pojasu Gaze.

Grifits: Nastavak izraelskih napada okončao uslove za isporuku humanitarne pomoći

​GAZA - Koordinator UN za hitnu humanitarnu pomoć Martin Grifits izjavio je danas da je nastavak ofanzive izraelske vojske na Pojas Gaze okončao svaku mogućnost značajnijih humanitarnih operacija.