Šaban Šaulić udes

Turčin koji je ubio Šabana pušten iz zatvora

​Turčin Alsin Levent (35), koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić, pušten je da se brani sa slobode.

Sahranjen Šaban Šaulić

Šaban Šaulić, legenda narodne muzike, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana.

Komemoracija: Porodica i prijatelji oprostili se od Šabana Šaulića

U Skupštini grada Beograda 11 časova održana je komemoracija povodom smrti legendarnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića. Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda je puštena pesma "Verujem u ljubav".

Vlada Srbije poslala avion po tijelo Šabana Šaulića

BEOGRAD - Vlada Srbije poslala je večeras avion po tijelo preminulog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića, javljaju beogradski mediji.

Vučić, Dodik i Vulin posjetili porodicu Šabana Šaulića

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je posjetio porodičnu kuću tragično stradalog pejvača Šabana Šaulića.

Evo šta govore prvi nalazi obdukcije tijela Šabana Šaulića

Prvi rezultati obdukcije Šabana Šaulića pokazuju da je pjevač preminuo od posljedica povrede izazvane sabraćajnom nesrećom.

Đurađ Stevanović za "Nezavisne": Šabanov mural za sve Šapčane

​Mladi umjetnik iz Šapca Đurađ Stevanović naslikao je mural u svom rodnom gradu koji je posvećen kralju narodne muzike Šabanu Šauliću.

Otkriven identitet vozača koji je uzrokovao nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić

Alsin Levent (35) iz Turske je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povrijeđen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović.

Porodica još ne može da preuzme tijelo Šabana Šaulića, datum sahrane nepoznat

Država Srbija, zajedno sa njemačkim institucijama sistema čini sve, kako bi se u slučaju pogibije Šabana Šaulića efikasno i bez prostora za špekulacije, obavili i razriješili neophodni poslovi, vezani za taj tragični događaj i transport preminulog u Beograd, saznaje Tanjug u njemačko-srpskim krugovima u gradu Bilefeldu, gdje je srpska muzička legenda izgubila život.

Preminuo muzičar Mirsad Kerić, vozač automobila u kojem je poginuo Šaban Šaulić

Prema nezvaničnim informacijama, nakon velikih napora ljekara da Mirsada održe u životu, on je izdahnuo u Njemačkoj bolnici. Mirsad je zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći u kojoj je život juče izgubio Šaban Šaulić.

Njemačko Tužilaštvo naredilo obdukciju tijela Šabana Šaulića

Nakon stavičnog udesa, Šaban Šaulić je na auto-putu kod Bilefelda sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet.

Kum Šabana Šaulića ispričao šta se dešavalo u trenutku nesreće

U rano nedjeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bielefelda, na zapadu Njemačke, spasioci su iz smrskanog seata izvukli trojicu teško povrijeđenih muškaraca.

Mediji: Šaban će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

BEOGRAD - Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

"Šaban Šaulić je srpski Mocart"

BEOGRAD - Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua "2Cellos", koji se na svom Instagram profilu oprostio od njega riječima: "Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu".

Dodik: Šaban ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešće porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.