Kuća i vrt

Kada treba promijeniti jastuk

Kada treba promijeniti jastuk
Foto: Pixabay | Kada treba promijeniti jastuk

Jednostavan način će vam reći puno toga i znaćete kada je potrebno da promijenite jastuk.

Ako se iz noći u noć budite iscrpljeni s bolnim vratom, možda vam je potreban novi jastuk. Mnogi misle da je jednom kupljen jastuk trajno rješenje, ali postoji rok trajanja, nakon čega oni postaju neudobni i počinju da gube svoje svojstvo.

Koliko dugo traju jastuci?

Smatra se da jastuci traju u prosjeku oko dvije godine. Međutim, rok trajanja jastuka zavisi od nekoliko faktora. Na primjer, jastuk na kojem spavate svake noći će vjerovatno morati da bude zamijenjen prije nego jastuk koji se rjeđe koristi.

Vrsta punjenja koja se koristi u jastuku takođe igra značajnu ulogu. Jastuci punjeni vlaknima imaju tendenciju da se brzo izravnaju, dok oni sa punjenjem poput gela mogu zadržati svoj oblik i podršku tokom dužeg perioda.

Znaci da vam treba novi jastuk

Iako postoje očigledni znaci da vam je potreban novi jastuk (neudobnost ili izgubljen oblik), neće svi jastuci koje je potrebno zameniti izgledati istrošeno. Jedan od znakova da je vreme da zamenite jastuke je kada se više ne vraćaju u prvobitni oblik kada ga presavijete na pola. Ovo ukazuje da je jastuk tokom vremena nakupio težinu od kožnih ulja, znoja i drugih ostataka, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije