Kuća i vrt

Kako organizovati frižider

Kako organizovati frižider
Foto: Pixabay | Kako organizovati frižider

Uz jako jednostavne savjete i pomagala možete organizovati vaš frižider tako da nećete trošiti puno vremena da nađete neku namirnicu i moći ćete puno više namirnica spremiti

Frižider je srce kuhinje, a ponekad je i najneorganizovaniji dio u kući.  Ako imate manji frižider, može postati neuredan, ali ne mora uz pomoć ovih savjeta.

1. Koristite košarice 

Uložite u malene košarice kako bi vaš frižider uvijek bio uredan. U njih stavite hranu i označite ih kako biste znali gdje vam se što nalazi.

2. Označite police

Pokušajte označiti police i pretince trakom i markerom kako biste se lakše organizovali kada morate spremiti namirnice. Tako ćete uvijek znati gdje vam se što nalazi.

3. Staklenka za salate

Staklenke su izvrsno rješenje za pohranu salata. One duže održavaju povrće svježim i možete ih slagati tako da zauzmu manje prostora od povrća pojedinačno.

4. Spriječite boce od kotrljanja pomoću kvačice

Kako se boce i limenke ne bi kotrljale po frižideru zaustavite ih pomoću kvačice. Kvačicu zakačite za policu pored njih i tako ih spriječite od kotrljanja.

5. Organizujte namirnice pametno

Bacajte manje hrane tako da namirnice pametno spremite u frižider. Budući da je najhladniji dio vašeg frižidera u sredini, svakako tu držite jaja i mlijeko.

6. Police prekrijte oblogom

Ne samo da su slatki nego će i čišćenje biti puno brže. Potražite obloge po izboru u lokalnim trgovinama i prekrijte s njima police. Kada se onečisti samo je zamijenite novom.

7. Iskoristite i stalke za časopise

Stalke koje koristite za časopise možete iskoristiti i u frižideru kao dodatnu policu. Tako ćete stvoriti dodatni prostor za pohranu namirnica.

8. Iskoristite kutiju od jaja za začine

Začine spremite u svaku rupicu od jaja u kutiji kako bi vam bili nadohvat ruke i kako bi ostali čisti.

9. Vrčevi zauzimaju puno prostora

Umjesto njih, odlučite se za lijepe staklenke u kojima ćete držati sok i mlijeko. Uže staklenke manje će zauzimati prostor i ljepše će izgledati.

10. Koristite plastične ladice

U vašoj lokalnoj trgovini kupite plastične ladice koje inače koristite za spremanje papira, olovaka ili rukotvorina i u njih spremite neke namirnice poput mrkve, jogurta, sira, prenosi Diy Everywhere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije