Kuća i vrt

Ne bacajte maramice za sušilicu: Evo kako opet da ih iskoristite

Ne bacajte maramice za sušilicu: Evo kako opet da ih iskoristite
Foto: Pexels/Ilustracija | Ne bacajte maramice za sušilicu: Evo kako opet da ih iskoristite

Ukoliko koristite maramice za mašinu za sušenje veša da bi vaša odjeća ostala mekana i kako biste s nje uklonili dlake kućnih ljubimaca, statički elektricitet i slično, ovi podaci mogli bi vam biti i te kako zanimljivi.

Iskorišćene maramice za mašinu za sušenje veša možete iskoristiti barem još jednom prije bacanja, i to na mnoge neočekivane načine.

S navlaženom iskorišćenom maramicom možete, na primjer, prebrisati hromirane kupatilske elemente i ukloniti naslage sapuna s vrata tuš-kabine.

U kuhinji ih pak možete koristiti kako biste očistili zagorjele mrlje sa šerpe i tiganja (Southern Living savetuje da je prethodno maramicu potrebno nakvasiti u vrelu vodu pomiješanu s par kapi deterdženta za posuđe).

Ispostavilo se da su maramice odlične i u skupljanju prašine s TV ekrana i namještaja - samo je bitno da budu potpuno suve.

Skupljaju i dlake kućnih ljubimaca, baš kao što to čine i u mašini za sušenje.

Takođe, mogu se staviti u usisivač kako se tokom njegovog rada po domu ne bi širio neprijatan miris, prenosi B92.

S istom namjenom mogu se staviti na dno kante za smeće, iz koje će eliminisati mirise bačenih namirnica. Kad smo kod neprijatnih mirisa, maramice očigledno mogu pomoći i kod smrdljive obuće: maramicu treba prerezati, a dijelove ostaviti preko noći u patikama ili cipelama - do jutra bi problem trebalo da bude riješen.

 

  

 

 

Sa suvom maramicom možete prebrisati kauč, jastuke ili, recimo, zavjese - rezultat će biti ugodan miris u dnevnoj sobi, a možete ih postaviti u ormane i fioke, pa čak i u torbu za teretanu, što će osigurati ugodan miris odjeće.

 

Za kraj savjet roditeljima s djecom, budući da je većina njih upoznata sa situacijama u kojima se njihovi zidovi pretvaraju u platno za male umetnike. I te "kreacije" se navodno mogu obrisati upravo maramicama za mašinu za sušenje veša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije