Kuća i vrt

Ovaj rastvor će spriječiti truljenje sobne biljke

Ovaj rastvor će spriječiti truljenje sobne biljke
Foto: Pixabay | Ovaj rastvor će spriječiti truljenje sobne biljke

Mnoge žene vole da imaju sobne biljke, ali gajenje cvijeća nije lako – zahtijeva vrijeme i posvećenost.

Sušenju sobne biljke ili sporom napredovanju može doprinijeti premalo zalivanja, ili pak previše, nedovoljno svjetlosti, promaja, previše toplote, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste.

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cveća, a omogućava da se biljka brzo oporavi. 

Čudotvorni rastvor koji nazivaju infuzijom, jer se biljke uz njega oporavljaju odličan je i za njegu cvijeća u vazi. Ako vaše sobno cvijeće ne napreduje, ili mu se lišće suši, požutjelo je, opada, primijenite ovaj recept od koga će odmah živnuti.

Trik je u aspirinu koji sigurno imate u kući.

Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koji to omogućava.

Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi. Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode.

Izmrvite tabletu i miješajte sve dok se ne ustopi. Ovom mješavinom zalijte i prskajte biljke jednom nedjeljno za najbolje rezultate. Poboljšaće razvoj korena, omogućava cvijeću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica, a produžiće vijek trajanja i cvijeću u vazi, piše Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije