Kuća i vrt

Rastvor koji će vaše biljke obožavati

Rastvor koji će vaše biljke obožavati
Foto: Pixabay | Rastvor koji će vaše biljke obožavati

Daćete cvijeću neophodne vitamine i ubrzati rast i cvjetanje

Baš kao i za sve, tako je i za cvijeće i biljke neophodna pravilna njega, prehrana i mnogo pažnje. Prehrana se uglavnom bazira na mineralima koji se dodaju u zemlju, a može biti i veštačkog i prirodnog porekla.

Pravovremeno đubrenje, odnosno dohrana biljaka, veoma je važna kako bi cvijeće neometano cvjetalo i bilo lijepo i bujno.

Ukoliko izbjegavate vještačka đubriva i svoje biljke želite da njegujete ili oporavite pomoću prirodnih sredstava, ova tečnost vam može pomoći u tome.

Naime, tečnost za cvijeće pravi se od kora banana i lukovine. Ljuske od luka sadrže magnezijum, kalcijum , kalijum, gvožđe i bakar, a u kori banane nalazi se fosfor koji utiče na cvjetove biljke, dok kalijum biljkama pomaže u razvoju i rastu, a kalcijum ih čini jačim.

Sve što vam je potrebno za ovu tečnost su:

  •     4 kore od banane
  •     2 l vrele vode
  •     plastična flaša
  •     lukovina

Kore od banana isjeckajte sitno, pa zajedno sa lukovinom ubacite u plastičnu flašu. Lukovinu i kore od banana prelijte vrelom vodom.

Ostavite da odstoji 24 sata, pa procijedite vodu i odložite je u drugu flašu ili teglu. Vodom koju ste dobili zalivajte biljke jednom nedjeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije