Kuća i vrt

Šta je potrebno da balkon postane vaš omiljeni kutak

Šta je potrebno da balkon postane vaš omiljeni kutak
Foto: Evgenia Basyrova/Pexels | Šta je potrebno da balkon postane vaš omiljeni kutak

Privatni vanjski prostor san je većine ljudi, posebno onih koji žive u stanovima. Samo mali balkon dovoljan je da još više zavolimo naš životni prostor.

Imajte na umu da, bez obzira na to koliko je malen, svaki balkon ima potencijal.

Prilikom uređenja balkona od pomoći vam mogu biti i savjeti stručnjaka za uređenje:

Dodajte mali sto

Dvije najbitnije stvari za uživanje u jutarnjoj kafi su stolica i stolić. Ako imate manji balkon odaberite model koji je sklopiv tako da ga lako možete maknuti sa strane kada vam nije potreban.

Nađite mjesta za zelenilo

Balkon, odnosno terasa su vaše privatne oaze na otvorenom, a da bi taj utisak boravka na otvorenom bio potpun svaki slobodan centimetar iskoristite za biljke. Vaš balkon će zahvaljujući njima izgledati lijepo i mirisati poput najljepših parfema.

Iskoristite prostor na zidu

Na zidove okačite razne ukrase, ali i korpe sa biljkama. Dobićete lijep detalj, a pritom ćete uštedjeti prostor. Tu je i mogućnost postavljanja polica koje takođe štede prostor. Na njih možet staviti viseće cvijeće koje će na taj način posebno doći do izražaja.

Ne zaboravite rasvjetu

Balkon nije tu samo da biste ga koristili tokom dana. Pobrinite se za rasvjetu, kako biste i uveče mogli uživati u vašoj divnoj oazi. I tu ne mislimo samo na klasičnu rasvjetu. Poigrajte se detaljima koji će u večernjim satima na vašem balkonu stvoriti predivnu atmosferu. To mogu biti lampice u raznim oblicima.

Obezbijedite privatnost

Gradski balkoni vrlo često se nalaze jedni uz druge, pa ste jako blizu komšija. Ako ne želite da svako ima pogled na vaše ispijanje kafe obezbijedite sebi privatnost. To možete učiniti pomoću visokih biljaka ili drugih pomagala koje je moguće kupiti u trgovinama.

(Zadovoljna.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije