Kuća i vrt

Uklanjanje mrlja sa bijele odjeće na nekoliko načina

Uklanjanje mrlja sa bijele odjeće na nekoliko načina
Foto: congerdesign/Pixabay | Uklanjanje mrlja sa bijele odjeće na nekoliko načina

​Kada je u pitanju bijela ili svijetla odjeća, neke mrlje mogu da dovedu do toga da odjeća bude potpuno uništena.

Postoji nekoliko kućnih lijekova i proizvoda za čišćenje koji se mogu koristiti za uklanjanje mrlja sa bijele odjeće, ali korišćenje pogrešnog metoda može da vam ostavi uništen odijevni predmet.

Različite mrlje zahtijevaju različite tretmane

Različite mrlje zahtijevaju različite metode tretmana. Upotreba izbjeljivača, sapuna za suđe, sode bikarbone i sirćeta se obično preporučuje svima koji žele da se otarase tvrdokornih mrlja na bijelom.  U svakom slučaju, jedna važna stvar oko koje se čini da se stručnjaci slažu je da bi trebalo da prethodno tretirate zaprljano područje prije nego što operete komad odjeće na neki od ovih načina.

Recimo, da biste se riješili mrlja od kafe, kao i mrlja od čaja i voćnog soka, trebalo bi da počnete sa mješavinom bijelog sirćeta (jedna kašika) i sapuna (jedna kašičica). Nastavite ovo posipanjem sode bikarbone ili izbjeljivača. Operite u hladnoj vodi i ponovite postupak ako mrlja nije potpuno nestala.

Da biste se riješili mrlja od vina, trebalo bi da počnete sa potapanjem mrlje u bijelo sirće, koje može da neutrališe ljubičaste i crvene pigmente. Nakon toga, trebalo bi da nanesete tečni deterdžent na mrlju prije nego što je operete u toploj vodi, prenosi Magazin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije