Kuća i vrt

Uz ovaj trik u roku minute možete skinuti naljepnicu s ambalaže

Uz ovaj trik u roku minute možete skinuti naljepnicu s ambalaže
Foto: Pixabay | Uz ovaj trik u roku minute možete skinuti naljepnicu s ambalaže

Naljepnice na novim proizvodima uistinu nije lako ukloniti. Vodom i spužvom, raznoraznim sredstvima pa čak i noktima – obično koristimo razne metode kako bismo uklonili dosadne naljepnice s čaša, tanjira, plastičnih posuda i sličnih proizvoda.

Ako imate malu djecu vjerojatno vam se više puta dogodilo da mališan naljepnicu zalijepi na kuhinjski element ili sto u dnevnom boravku, a maknuti naljepnicu s drvenih površina još je veći izazov nego s, na primjer, stakla. Ako ste se zapitali kako to da su naljepnice baš tako ljepljive – odgovor leži u čvrstim vezama između molekula koje ovo ljepilo čine posebno jakim.

Na društvenim mrežama svakodnevno nastaju trikovi, savjeti i preporuke koji život čine jednostavnijim, a jedan od tih savjeta odnosi se baš na uklanjanje naljepnica s novih proizvoda. Ovaj je trik sa svojim pratiocima podijelila blogerica Liljana Matić.

U videu se može vidjeti kako Ljiljana naljepnicu s plastične površine skida kao od šale, a za to je zaslužan – fen za kosu.

Dakle, bez obzira na to s koje površine trebamo skinuti ljepilo, ono će se vrlo brzo otopiti djelovanjem toplog zraka koji izlazi kroz fen. Proces traje oko minutu, što je puno brže od klasičnog odljepljivanje koje je znalo izazvati stres.

Najveća prednost jeste činjenica da, nakon što odlijepite naljepnicu, ne ostaju nikakvi tragovi ljepila, samo čista površina. Osim fena, koji je najbrže rješenje, naljepnice možete ukloniti pomoću maslinovog ulja. Lagano utrljajte ulje u naljepnicu, pričekajte nekoliko minuta i lako ćete je odlijepiti – takođe bez tragova, prenosi "Zadovoljna.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije