Ljepota

7 znakova da vam treba nova frizura

7 znakova da vam treba nova frizura
Foto: N.N. | 7 znakova da vam treba nova frizura
N.N.

Često promjena stila ne donosi ono što smo željeli. Opet, to nije to. U stvari, za kompletnu promjenu potrebno je i osvježiti frizuru, skratiti kosu, promijeniti boju, ako ništa drugo, bar se češljati drugačije. Donosimo nekoliko znakova koji potvrđuju da vam treba nova frizura.

Niste se šišali mjesecima

Koliko god se trudili da njegujete kosu, skraćivanje joj je neophodno. Stoga, ako dugo niste bili kod frizera, put pod noge. Ne mora to biti drastična promjena, ali će svakako biti osvježenje. Možda vas silni časopisi u salonu inspirišu i na veću promjenu, zahvaljujući kojoj biste mogli dodatno zablistati.

"Furate" samo rep

Kada više ne znate šta biste učinili s kosom, najlakše je uzeti gumicu i podići je u rep. Ipak, to nije rješenje, već znak da vam treba nova frizura.

Beživotna kosa

Ponekad je jedini način za rješavanje problema sa suvom kosom šišanje. Uz to obezbijedite kosi dodatan izvor vlage uz pravu kremu kako bi bila mekša i manje sklona pucanju.

Volumen  šta to biješe?!

Na vrhu glave kosa vam je spljoštena, sa strane vam strši i ne možete je oblikovati kako želite. Ako vam je kosa spuštena i nakon pokušaja oblikovanja fenom, viklerima ili četkom, trebalo bi da je barem skratite.

Pramenovi se "stopili"

To je znak da imate previše pramenova. Taj problem možete lako riješiti suzdržavajući se od stavljanja novih pramenova bar koji mjesec. Ukoliko se plašite da će izrast loše izgledati, stare pramenove možete prekriti bojom.

"Naporna" frizura

Ako vam treba puno vremena za uređenje kose, frizura vam očito ne odgovara. Uz pomoć frizera ćete brzo riješiti ovaj problem.

Nema komplimenata

Ako ste primijetili da se i ne sjećate kada vam je posljedni put neko pohvalio frizuru, vrijeme je za novu. Svaka promjena će dobro doći.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije