Ljepota

Domaća maska za brži rast kose

Domaća maska za brži rast kose
Foto: Pixabay | Domaća maska za brži rast kose

Kosa je oduvijek se verovalo, najveći ukras žena, a ako je duga, zdrava i bujna ona je simbol elegancije, ali i zavodljivosti.

 

U raznim anketama muškarci su se većinski izjašnjavali da kod žena prvo primijete kakva im je frizura, a mnogi su rekli da ih više privlači duga kosa.

Međutim, nije uvijek jednostavno ubrzati njen rast i učiniti da izgleda zdravo, raskošno, bujno, blistavo i sjajno. Ukoliko se opredijelite za korišćenje maske na bazi prirodnih sastojaka koje svi imamo u kuhinji, veoma brzo ćete primijetiti da je vaša kosa porasla i postala kao sa reklame.

Banane su korisne za kosu, jer su bogate vitaminima i prirodnim uljima. Banane u maski za kosu obezbjeđuju sjaj, mekoću i elastičnost vlasi. Takođe, ukoliko imate problem sa krajevima koji konstantno pucaju, a ne želite da svaki čas trčite kod frizera na skraćivanje krajeva, banane mogu da budu od koristi u saniranju tog problema.

Jaja su savršena za rast kose, jer sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin.

Med sadrži veliku količinu vitamina i hranljivih materija koje čine čuda za rast kose. Kad koristite masku za kosu sa medom, vlasi postaju meke i izgledaju zdravo.

Najzad, pivo takođe povoljno utiče na zdravlje i izgled kose, i može da pospješi njen rast. Pivo sadrži hmelj i kvasac, vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, fosfor, magnezijum i bakar.

Ukoliko želite da vam kosa brzo raste i bude njegovana, napravite masku od sljedećih sastojaka:

100 ml tamnog piva

1 jaje

1 zrela banana

1 supena kašika meda

Stavite sve sastojke u blender i dobro ih ujednačite. Nanesite masku na suvu kosu, obmotajte je aluminijumskom folijom, a potom i peškirom, pa ostavite da djeluje sat, dva. Poslije toga isperite masku i operite kosu šamponom.

Ovu masku koristite jednom nedeljno. Kosa će postati mekša, svilenkasta na dodir, bujnija i zdrava, krajevi neće pucati, a kosa će brže rasti, piše Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije