Ljepota

Evo zašto je BB krema dobar izbor

Evo zašto je BB krema dobar izbor
Foto: Pexels/Alena Darmel | Evo zašto su BB kreme dobar izbor

BB krema nije puder, ali jako dobro prekriva nepravilnosti i odličan je izbor za sve tipove kože.

Može se koristiti kao hidratantna krema, highlighter, primer, puder, korektor i krema za zaštitu od sunca

BB kreme se razlikuju od pudera kao i od toniranih krema. Tonirane kreme su, kao što im naziv kaže, kreme sa bojom, dok bi BB kreme trebale imati i korektivnu svrhu, djelovati na hiperpigmentaciju, ožiljke i slično. One mogu biti prilagođene različitim tipovima kože, te se mogu razlikovati prema jačini prekrivanja.

S obzirom da većina ima jako dobru zaštitu od sunca i solidno prekrivanje mnogima bi mogle BB kreme biti dobar izbor za sva godišnja doba.

U zavisnosti od tipa kože morate pronaći odgovarajuću, Neku su matirajuće, dok druge daju sjaj koži, neke djelimično prekrivaju dok druge daju potpuno prekrivanje...

Osim ako vam je koža masna, ispod BB kreme nanesite hidratantnu kremu. Iako za mnoge kažu da su krema i tečni puder u jednom, lakše se nanose i bolje sjedaju na kožu ako ste već nanijeli dnevnu kremu, posebno ako imate suhu kožu, ali i za normalnu kožu probajte kombinaciju dnevna, a zatim BB krema. Ako preskočite dnevnu kremu, koža bi vam mogla ispasti flekava budući da ćete teže ravnomjerno nanijeli BB kremu.

BB kreme se najbolje nanose prstima, bez korištenja kistova i spužvi. Na taj način ćete dobiti prirodniji izgled. Nanesite je na lice laganim kružnim pokretima istovremeno masirajući lice.

Koristite je kao korektor. Na mjestima na kojima trebate dodatno prekrivanje stavite BB kremu. Ona je dobar izbor za prekrivanje crvenila, ožiljaka, pjega pa čak i tamnih podočnjaka.

Za jače prekrivanje nakon BB kreme nanesite puder u prahu, ali pričekajte da se krema prvo dobro upije, bar minut ili dva.

Ako imate tamniji ten, BB kremu pomiješajte s tečnim puderom kako biste dobili odgovarajuću nijansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije