Ljepota

Idealne mirisne note za hladne zimske dane

Idealne mirisne note za hladne zimske dane
Foto: N.N. | Idealne mirisne note za hladne zimske dane

Zima je poznata kao godišnje doba koje uveliko diktira promjene unutar naše garderobe. Tako nešto više pažnje posvećujemo toplim modnim komadima i pletivu, ali promjene ne zaobilaze ni kozmetičku policu.

Kada je beauty svijet u pitanju, pripreme za zimu nerijetko se dotiču kozmetike čije formule postaju nešto bogatije, a izuzetak nisu ni omiljeni parfemi.

Mirisne note koje će vam pomoći da plijenite tokom zime istovremeno će vas podsjetiti i na to zašto je ovo jedno od najljepših godišnjih doba - pažljivo odabran parfem, onaj koji će uvažiti crte vašeg karaktera, upotpuniće vaš izgled i modni stil te dozvoliti da se povežete s prirodom.

Osim što za vrijeme praznika težimo ka nešto raskošnijem i elegantnijem oblačenju, ništa drugačije nije ni kada je kozmetika u pitanju, a pogotovo parfemi. Poznato je da mirise najčešće biramo u skladu s godišnjim dobom u kojem se nalazimo, pa su tako zimi note nešto raskošnije i drvenaste.

Takođe, česti odabir su i oni parfemi koji podsjećaju na novogodišnje i božićne praznike i začine, a koji u sebi sadrže arome cimeta, jabuke, narandže, kuvanog vina i začina. Za razliku od drugih beauty proizvoda, parfem ima tu moć da u nama probudi najljepše osjećaje i drage uspomene na koje nas sam miris asocira, a nerijetko stvara i osjećaj topline i ugode, baš kao i omiljeni džemper zimi.

Upravo zato pridajemo toliko pažnje biranju nove bočice parfema, kojom ćemo obogatiti svoju kozmetičku policu.

 

"Chopard Casmir"

"Chopard Casmir" je orijentalni miris. Note uključuju sočnu breskvu, kajsiju, mango, trpku malinu, crnu ribizlu, kokos i bergamot. Ovi slatki nagovještaji ispunjeni su srednjim notama đurđevka, geranijuma, mandarine, karanfila, jasmina i cimeta. Cvjetna i voćna slatkoća tada je uravnotežena baznim notama mošusa, sandalovine, pačulija, benzoina, vanilije, opopnaksa, ambera i zrna tonke.

"Prada La Femme"

Parfem "Prada La Femme" šarmantan je na svoj način. Cvjetne note koje se nalaze u njemu nisu note proljećnog cvijeća i šarenih buketa, zatvorenije su i malo toplije, idealne za hladnije dane. Otvara se notama začina i pčelinjeg voska. U srcu ovog privlačnog, sofisticiranog, glamuroznog i senzualnog parfema su frangipani, tuberoza i iris, dok se osnova parfema sastoji od mješavine nota vetivera i vanilije.

"Mon Guerlain Eau de Parfum Intense"

Parfemska voda u okviru linije "Mon Guerlain" slaveći ženstvenost i senzualnost moćne, jake i slobodne žene sadrži esencije najboljih prirodnih sastojaka koji ženu okružuju mirisom po kome će biti prepoznatljiva i jedinstvena. Note ove olfaktorne kompozicije su  lavanda, jasmin, vanilija, sandalovina, bergamot, mandarina, tinktura vanile, bijeli mošus i pačuli.

"Twilly d'Hermes Eau Poivrée"

Iza šarmantnog pakovanja s crnim šeširićem "na glavi" nalazi se izazovan cvjetni miris, propleten intenzivnim đumbirom i senzualnom tuberozom. Inspirisan slavnim svilenim maramama kuće "Hermes", parfem "Twilly d'Hermes Eau Poivrée" oduševljava specifičnom kompozicijom. U srcu prefinjenog, otmjenog i senzualnog parfema je ruža, dok se osnova parfema sastoji od nota pačulija.

"Tom Ford Black Orchid"

Ovo je jedan od najpoznatijih parfema "Toma Fordova", i to s razlogom. "Black Orchid" u svojim visokim notama ima tartufe, crnu ribizlu, citruse, gardeniju i jasmin. Srce mirisa je ispunjeno začinima i raznim voćnim notama, te harmonijom mirisa raznog cvijeća - lotus, gardenija, orhideja, jasmin i ylang ylang. Toplu bazu čine tamna čokolada, vetiver, sandalovina, amber, mošus, vanilija i tamjan.

"YSL Libre Intense"

"YSL Libre Intense" senzualni je parfem u kojem je napravljen totalni preokret budući da je lavanda (tipičan sastojak muških mirisa) upotrijebljena u ženskom parfemu u kombinaciji sa cvjetovima narandže, te ga nazivaju i parfemom napravljenim između Francuske (zemlje lavande) i Maroka (zemlje najljepših cvjetova narandže).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije