Ljepota

Jednostavna frizura je hit u 2024.

Jednostavna frizura je hit u 2024.
Foto: Pexels/Ilustracija | Jednostavna frizura je hit u 2024.

Bob frizura je u vrhu najtraženijih frizura već nekoliko godina, a taj trend se nastavlja i u 2024.

Međutim, stiže nešto drugačija verzija ove popularne frizure, takozvani midi-bob, koji pristaje svakom obliku lica i kvalitetu kose.

Nema potrebe da brinete da li će vam kosa biti previše kratka, jer midi-bob vam donosi razne varijante oblikovanja i prilično je svestran.

Ovu frizuru već su zavoljele Selena Gomez, Penelope Kruz, Kler Dejns i mnoge druge poznate dame, koje su u 2024. godinu ušle s novom frizurom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chanelieu (@chanelieu)

Umjesto tradicionalnog italijanskog boba koji seže do brade, ovaj stil podrazumijeva dužinu do ramena ili čak i mrvicu duže. Iako je pogodan za sve oblike lica i teksture kose, u dogovoru sa frizerom morate da odredite tačnu dužinu koja vam odgovara. S obzirom na njegovu nedefenisanu dužinu, može da izgleda loše kada nije pravilno ošišan ili stilizovan, prenosi "Vogue".

"Midi-bob mora da bude prilično tupo ošišan i 'težak' na krajevima. Trebalo bi nastojati da je sa strane bob suptilno duži od zadnjeg dijela kako bi mu se dodala težina na prednjoj strani. Po svaku cijenu treba izbjeći da kosa previše pada preko ramena", istakao je poznati američki frizer Luk Heršeson zadužen za kosu brojnih slavnih dama.

Navodi i frizure Elizabet Harli, Kejt Mos i Kristi Tarlington iz 90-ih kao originalne primjere za ovaj look, i dodaje da se midi-bob uklapa u sveobuhvatni trend minimalističkog izgleda kose i lica ove godine.

"Jednostavni stilovi srednje dužine kose su potcijenjeni, ali su veoma kul, mogu da se nose na stranu ili onakvi kakvi su. Stizovanje može da bude minimalno, razmislite o tome da prosto uvučete kosu iza ušiju, a nekada je dovoljno i da kosa bude samo čista i sjajna", poručio je poznati frizrer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije