Ljepota

Modni trend color block: Neka igre bojama počnu!

Modni trend color block: Neka igre bojama počnu!
Foto: N.N. | Modni trend color block: Neka igre bojama počnu!

Kombinovanje tonova na najneočekivaniji način u modnom svijetu poznato je pod nazivom color blocking, a pored toga što color block kombinacije izgledaju ekstremno chic, unose vedrinu i poletnost u svaki korak koji napravite, pomažu i da iskažete samopouzdanje.

A s dolaskom proljeća pomalo se budi naša razigranost i sve smo spremniji kombinovati upečatljive boje u modnim izdanjima.

Od toplih tonova roze, crvene, žute i narandžaste, pa sve do hladnih tonova ljubičaste, zelene i plave, ove stilske kombinacije pokazaće vam da je color block zabavna igra u kojoj učestvujete vi, vaša mašta i vaša garderoba. Kako kombinovati dvije i više boja u primjetan, ali dotjeran i elegantan izgled, pročitajte u nastavku.

Plava, roza i narandžasta

Dvije boje (plava i roza) koje su izuzetno romantične, zavodljive i vedre čine duo koji je takođe stilski zanimljiv. Dodajte im maleni zaplet u obliku detalja u još jednoj toploj boji kao što je narandžasta i na putu ste ka usavršavanju color blocka.

Ljubičasta, narandžasta i zelena

Tri boje su vam ekstremne? Ne moraju biti, pogotovo kada birate dvije tople i jednu hladnu ili dvije hladne i jednu toplu nijansu. S lakoćom možete kombinovati narandžasti džemper (topla nijansa), ljubičaste hlače (hladna nijansa) i zelene salonke (hladna nijansa), što je i te kakav dokaz da formula funkcioniše.

Plava i narandžasta

Osim što je ovaj spoj boja primjetan, razveseliće vas,   ove nijanse unose dozu entuzijazma i inspiracije u look kroz artikl u narandžastim tonovima, dok komadi u plavim tonovima odišu samopouzdanjem i elegancijom.  Dva svijeta savršeno ujedinjena u jedan modni izgled, zar ne?

Roza i zelena

Ove dvije boje odličan su kontrast hladnog i toplog, a obje izgledaju tako kraljevski i uglađeno. Zajedno tvore sklad koji će izmamiti osmijeh svim ljubiteljima mode na ulici.

Crvena, zelena i plava

Kontrast hladnih i toplih tonova recept je za dobar color block. A kada je u pitanju vatrena crvena, ona će odlično izgledati uz zelenu i plavu.

Narandžasta i zelena

Narandžasta i zelena boja se takođe gledaju sa suprotnih strana spektra boja i odličan su kontrast međusobno, koji će vam priuštiti ultrazabavan i vedar izgled.

Nijanse plave

Plava je zaista posebna i nježna boja koja je sama po sebi dovoljna kako biste kreirali uglađeno izdanje koje plijeni pažnju. Upravo zbog toga je dobra odluka birati više nijansi plave i kreirati monohromatski izgled.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije