Ljepota

Ruževi roze nijansi obilježiće 2022. godinu

Ruževi roze nijansi obilježiće 2022. godinu
Foto: N.N. | Ruževi roze nijansi obilježiće 2022. godinu

Odabir savršenog ruža može podići i najjednostavniju odjevnu kombinaciju te licu dati potrebnu svježinu, ali u moru ruževa raznih marki i boja problem je pronaći onaj savršeni. I dok mnoge žene glamurozni izgled vezuju isključivo uz crveni ruž, svjetlije nijanse mogu biti jednako upadljive i zanimljive.

Svega nekoliko dana nas dijeli do dolaska nove 2022. godine, a osim što se prave retrospektive svih trendova koji su ostavili upečatljiv trag u ovoj godini, već sada je poznato koji trendovi će obilježiti godinu koja dolazi.

Ako su vam klasične crvene nijanse ruževa za usne dosadile, onda je ovo godina u kojoj će pažnja biti usmjerena ka nešto vedrijim, ali umjerenijim tonovima. Imati dobar ruž u kozmetičkoj torbici pola je odrađenog posla, a posebnost ovog proizvoda je to što može osvježiti lice te mu vratiti besprijekoran izgled.

Iako su crvene nijanse ruževa najpopularnije, u 2022. godini će još jedna nijansa pronaći svoje mjesto u make up kolekcijama, a riječ je o nježno roze tonovima. Budući da "nude" faza gospodari beauty scenom unazad nekoliko sezona, nježno roze nijanse javiće se kao odgovor na već jednolične izglede te pružiti dašak svježine svakodnevnom looku.

Roze proizvodi za usne dostupni su u raznim varijantama - ruževi s matte, sheen, te velvet finišem te je riječ o boji koja lice čini svjetlijim i odmornijim, ali u mnoštvu tonova i nijansi roze ruževa lako se izgubiti. Idealni su za svaku priliku i pristaju apsolutno svima, ali zapravo jedino što je prilikom odabira potrebno imati na umu je podton kože i prirodna boja usana.

ODABIR RUŽA

Važno je znati da se ruževi biraju u odnosu na ton kože, a u zavisnosti od toga koliko je ona svijetla ili tamna razlikujemo svijetli (porculanski), tamni i srednji (neutralni) ten, te svaki od njih ima svoju dobitnu roze nijansu.

JEDNOSTAVAN TEST ZA PERFEKTAN IZBOR

Kako bi se odredio podton kože potrebno je na dnevnom svjetlu pogledati vene oko ručnog zgloba i utvrditi njihovu boju - plave ili ljubičaste su hladan podton, zelene ili maslinaste topli podton, a ako se ne može odrediti boja riječ je o neutralnom podtonu.

Pravilo je jasno: topli podtonovi traže šminku toplih boja, hladni hladnu, dok neutralnima odgovara sve. Što je veći postotak crvene, žute ili narandžaste u nekoj boji, ona je toplija, a plave, zelene ili ljubičaste - hladnija.

Roze ruževi mogu biti nježni i sofisticirani, jedva primjetni i odvažni. Mogu varirati od baby pink nijanse koja ima primjese bijele boje do eklektično roze, mogu se nositi mat ili sjajni. A kao i kod svakog drugog ruža, dobro pripremite usne, napravite lagani piling i hidratizirajte ih prije nanošenja ruža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije