Ljepota

Savjeti za pravilno nanošenje parfema

Savjeti za pravilno nanošenje parfema
Foto: Unsplash/Laura Chouette | Savjeti za pravilno nanošenje parfema

Ukoliko vam se desilo da vam parfem poslije jako kratkog vremena prosto ispari ili vam je neko rekao čuvenu rečenicu: "Koliko si se naparfemisao/la", ovo su savjeti koje treba da primjenjujete prilikom nanošenja istog.

Koristite parfeme umjereno

Lijepi mirisi nam daju energiju, jačaju samopouzdanje i čine da se osjećamo ljepše. Korišćenje parfema je svojevrsna umjetnost. Zbog toga ne smijete da pretjerujete jer ćete tako dobiti suprotan efekat. Previše jak miris može biti iritantan, a to je nešto što nikako ne želite. Prvo pravilo je, dakle, umjereno korišćenje!

Ne miješajte mirise

Ako koristite određene parfemo ujutro, a neke druge uveče, preporuka je da se istuširate prije nego što promijenite miris. Ne treba miješati različite kompozicije. Morate imati sličan miris parfema i dezodoransa, po mogućnosti da bude iz iste linije.

Novi sloj parfema nanesite tek kada prvi izgubi snagu

Miris gubi snagu nakon četiri do osam časova, zavisno od toga da li koristite toaletnu vodu, parfem ili parfemsku vodu. Razlika u intenzitetu mirisa zavisi od koncentacije mirisnih ulja. Može da se desi da ste se vi navikli na svoj miris i da zbog toga mislite da se vaš parfem više ne osjeća, ali ljudi u vašem okruženju se svakako neće osjećati prijatno.

Koristite različite parfeme

Što ćešće koristite određeni parfem, to se brže naviknete na njegov miris, a samim tim ga i slabije osjećate. Upravo zbog toga treba mijenjati mirisne note. Ne postoje striktna pravila, odaberte miris koji vama odgovara i miriše dobro na vašoj koži.

Probajte parfem na svojoj koži

Naprskajte parfem na unutrašnju stranu ručnog zgloba, ne više od tri puta od jednom. Bitno je kako se parfem osjeća na vašoj koži. Parfem treba da odgovara temperamentu, raspoloženju i prilici.

(Magazin novosti)

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije