Ljepota

Šminka koja je u trendu, a Dajani su rekli da je čini ružnijom

Šminka koja je u trendu, a Dajani su rekli da je čini ružnijom
Foto: Arhiva / Ilustracija | Šminka koja je u trendu, a princezi Dajani su rekli da je čini ružnijom

U svijetu kozmetike iskristalisao se novi trend - ponovo se, kao osamdesetih i devedesetih, nose olovke za oči u boji! Poseban akcenat stavlja se na onu u plavoj boji.

Poslije jedne sugestije, princeza Dajana je zauvijek zaboravila na dotadašnji način šminkanja.

Zanimljivo je da je princeza Dajana godinama preferirala upravo plavu boju na očima, dok joj profesionalni šminkeri nisu rekli da joj ista nikako ne stoji, te da je čini "ružnijom".

Dajani je dugi niz godina ovo bio glavni način šminkanja. Čuvena Ledi Di pri gotovo svakom pojavljivanju mogla je da se vidi sa plavom olovkom za oči nanesenom na donji kapak, no sve se promijenilo kada je upoznala mejkap stručnjaka Meri Grinvel koja joj je objasnila da uz njene plave oči ovaj proizvod ne ide nikako.

Ona nakon toga više nije pravila takve "kikseve", ali to nije razlog da vi ne uradite to. Naime, plava olovka za oči veoma lijepo stoji tamnokosim ženama i onim sa tamnijim tenom i očima.

Čak je i Dženifer Lorens "prošetala" mejkap u kom je akcenat na plavoj senci za oči. Veoma lijepo akcentuju smeđe i crne oči, posebno kada se nanese u debelom sloju samo ispod donjih trepavica - tako ćete lako i brzo dobiti šik efekat i neobičan mejkap.

"Plave olovke za oči imaju svoje veliki povratak - one se uklapaju u ideju o blistavom i sjajnom mejkapu kakav će biti aktuelan. Plava boja na očima ide ruku pod ruku sa glamurom, žurkama, dobrim vibracijama", rekla je šminkerka Ajle Čuči iz Njujorka.

Ako odlučite da ispratite ovaj trend sjetite se pravila da ne pretjerujete sa ostatkom šminke, kako bi ovaj trend došao do izražaja. Takođe, zaobiđite karmine u pink nijansi ako koristite plavu olovku za oči, radije izaberite one u "nude" bojama, piše Žena Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije