Ljepota

Spoj nespojivog na Nedjelji mode u Tokiju

Spoj nespojivog na Nedjelji mode u Tokiju
Foto: N.N. | Spoj nespojivog na Nedjelji mode u Tokiju

Ako ste mislili da je bitka za najbolju nedjelju mode i njen ulični stil nešto poput bitke između Njujorčana i Parižana, onda definitivno niste imali priliku da posjetite Nedjelju mode u Tokiju.

Naime, Japanci su na svojoj nedjelji mode predstavili jedan sasvim inovativan stil, te su uličnu modu podigli na jedan sasvim novi nivo.

Ovogodišnja Nedjelja mode u Tokiju bila je prepuna neobičnih i izuzetno kreativnih modela, koje nećete sresti na ostalim sličnim manifestacijama. Naime, Japanci su se potrudili da od glave do pete budu u skladu sa stilom osamdesetih godina prošlog vijeka, koji podrazumijeva neonske boje i veoma čudne modne dodatke za koje mnogi ni ne znaju čemu služe. Ono što je bilo upečatljivo na ovogodišnjem tokijskom modnom izdanju svakako su boje, koje su prevladavale pistom, ali i među posjetiocima revija.

Riječ je o fluorescentnim bojama koje su bile aktuelne početkom osamdesetih i upravo je to bila tematika ovogodišnje tokijske nedjelje mode.

Pored boja, dizajneri se nisu ustručavali da spoje ono što bi mnogi smatrali nespojivim. Ovo se pokazalo kao izuzetan način prezentovanja svojih modela, jer nije bilo šanse da ostanu neprimijećeni.

Pored modela, koji su bili neobični, tu su i nevjerovatne frizure, šminka, gdje takođe prevladavaju jarke boje. Ove godine specifičnost su i cipele koje imaju izuzetno visoke platforme.

Još jedan neobičan detalj je promovisan na Nedjelji mode, a to su ofarbane obrve. Riječ je o posebnoj tehnici dubinskog farbanja, ali u nevjerovatnim bojama poput jarkoružičaste pa do izrazito žute. Zanimljivo je da uz ove obrve idu i posebni ajlajneri, takođe živopisnih boja.

Sve ovo je zaokruženo nevjerovatnim frizurama, a koje su popularne među Japancima, jer oni oduvijek bježe od svoje crne i izrazito ravne kose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije